Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ), απένειμε στο 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας την Διαπίστευση Erasmus στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Η τιμητική αυτή διάκριση με ισχύ από 1η Φεβρουαρίου 2022 έως 31 Δεκεμβρίου 2027, προσφέρει στο 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας απλουστευμένες διαδικασίες χρηματοδότησης για την υλοποίηση νέων καινοτόμων προγραμμάτων κινητικότητας και κατάρτισης μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η Διαπίστευση Erasmus προσδίδει μια νέα δυναμική στη σχολική μας μονάδα, επεκτείνοντας την Ευρωπαϊκή της προοπτική, από τις ήδη υπάρχουσες κινητικότητες μαθητών, σε κινητικότητες εκπαίδευσης του προσωπικού του σχολείου και την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης των αποφοίτων σε επαγγελματικούς φορείς του εξωτερικού. Τα επόμενα 5 έτη, 250 μαθητές και 65

Εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρώπης, για να αποκτήσουν γνώσεις υψηλού επιπέδου και ευκαιρίες πρακτικής άσκησης, εφόδια απαραίτητα σε ένα ταχέως εξελισσόμενο Ευρωπαϊκό εργασιακό περιβάλλον.

Το 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας, μέσα από ένα ευρύ και ποιοτικό δίκτυο συνεργασιών με αντίστοιχους φορείς της ΕΕ φιλοδοξεί όχι μόνο να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των συμμετεχόντων, αλλά και να τους ωθήσει στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου επαγγελματικού προφίλ άρρηκτα συνυφασμένου με την διεθνή αγορά εργασίας. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς του σχολείου να αποκτήσουν την Ευρωπαϊκή εξωστρέφεια που απαιτείται στο σύγχρονο προφίλ ενός Ευρωπαίου εκπαιδευτικού, να γνωρίσουν τα εκπαιδευτικά συστήματα άλλων χωρών και να ειδικευτούν στην χρήση σύγχρονων διδακτικών εργαλείων στην καθημερινή διδακτική πρακτική.

Σκοπός της κινητικότητας εκπαιδευτικών και μαθητών να φέρει το Ελληνικό σχολείο, πιο κοντά στα Ευρωπαϊκά πρότυπα εκπαίδευσης, καθιστώντας το όχι απλά μια πηγή γνώσης αλλά και αρωγό στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης.

Η απονομή της Διαπίστευσης, επιβεβαιώνει ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας, περιλαμβάνει τη διεθνοποίηση του οργανισμού, την υιοθέτηση διεθνών και Ευρωπαϊκών προτύπων σε επίπεδο διοίκησης-οργάνωσης, σχεδιασμού και υλοποίησης υψηλής ποιότητας Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η ένταξη των οποίων στα αναλυτικά προγράμματα σπουδών θα κάνουν το σχολείο μας ακόμα πιο δημιουργικό και ελκυστικό για τους μαθητές μας.

Ομάδα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων
Διευθυντής: Φράγγος Κωνσταντίνος
Συντονιστής: Κεσελόπουλος Γεώργιος
Υπεύθυνοι Τομέων: Γρηγορούδη Αθηνά, Ζαννέ Μαριάννα, Λουκιανού Ελευθερία, Μαρινάκης Αναστάσιος

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr