Ο δημοσιογράφος Άγγελος Προβολισιάνος αποκάλυψε μέσω ενός άρθρου του ότι λόγω του Ποινικού Κώδικα που ψηφίστηκε επί υπουργίας Μιχάλη Καλογήρου, δεν δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό ο Νίκος Γεωργιάδης, καθώς το αδίκημά του είχε παραγραφεί και μετατράπηκε σε πλημμέλημα. Αυτό το γεγονός είναι γνωστό και είχε ήδη αναφερθεί την περίοδο που παραγράφηκε το αδίκημα του Γεωργιάδη. Αξιοσημείωτο είναι ότι το Documento έχει δημοσιεύσει πληροφορίες που αναφέρονται στη διαφοροποίηση των αδικημάτων δωροδοκίας υπό τον συγκεκριμένο υπουργό.
Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα σημείο που επισημαίνει ο Θανάσης Καρτερός σχετικά με τη δημόσια εικόνα του Μιχάλη Καλογήρου. Επικρίνει τη δημοσιογραφία που χαρακτηρίζει ένα δημόσιο πρόσωπο ως συνένοχο σε εγκλήματα, κάτι που παραπέμπει σε δολοφονία χαρακτήρα. Ωστόσο, η αναφορά στο γεγονός ότι οι αλλαγές που έκανε ο Καλογήρος όσο αφορά τον Ποινικό Κώδικα ευνοούσαν ορισμένες περιπτώσεις εγκληματιών, δεν αποτελεί προσωπική επίθεση αλλά δημοσιογραφική πράξη.
Επιπλέον, δεν έχει υπάρξει καμία περίπτωση λογοκρισίας από μέρους μου προς άλλους δημοσιογράφους. Πάντα σεβάστηκα τη δουλειά του Θανάση Καρτερού, ο οποίος υπήρξε για μένα μεγάλος δάσκαλος και συμβουλευτής στην πορεία μου στη δημοσιογραφία. Αναλογίζομαι πώς θα σχολίαζε μία κατάσταση εκείνος, λέγοντας ότι κάθε δημοσιογράφος δύναται να είναι επαναστάτης χωρίς να το συνειδητοποιεί, προκαλώντας την εξουσία.
Αν και δεν συμφωνώ με ορισμένες απόψεις, δεν θα μπορέσω να προσβάλλω δημόσιες τοποθετήσεις ανθρώπων που υπηρέτησαν τη δημοσιογραφία με σεβασμό και ακεραιότητα. Αντί να κατηγορήσω, θα προτιμήσω να θυμηθώ τις αξίες που μου πέρασε ο Θανάσης, που μιλά για σεβασμό προς τη δουλειά και την ιστορία των δημοσιογράφων.
Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα, γίνεται σαφές ότι η δουλειά μας ως δημοσιογράφοι απαιτεί αφενός κρίση και αφετέρου το θάρρος να ερευνούμε και να επιστήσουμε τη δημόσια προσοχή σε ζητήματα που σχετίζονται με την εξουσία, χωρίς να παραβλέψουμε την αλήθεια. Ο ορθός δημοσιογραφικός λόγος παραμένει η πυξίδα μας.
Πηγή: documentonews.gr