Διπλή βράβευση απέσπασε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στα Bravo Sustainability Awards 2021 και συγκεκριμένα στους Πυλώνες «Bravo Διακυβέρνηση» και «Bravo Περιβάλλον» για την πρωτοβουλία «Εμπλουτισμός της λειτουργίας της πλατφόρμας heracles-footprint.gr με νέα στοιχεία και μετρήσεις εκπομπών» και τη δράση «Προστασία της βιοποικιλότητας μέσω της εφαρμογής του εργαλείου παρακολούθησης της βιοποικιλότητας BIRS» αντίστοιχα. Στο ετήσιο ραντεβού των οργανισμών που αναπτύσσουν δράσεις που υποστηρίζουν τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο μέλλον, οι πρωτοβουλίες του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ διακρίθηκαν για τη συμβολή τους στη διαμόρφωση της Ελλάδας του Αύριο, ανάμεσα σε 250 συνολικά συμμετοχές.

Υπηρετώντας με συνέπεια τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ επενδύει με συνέπεια σε «πράσινες» πρακτικές με θετικό αποτύπωμα στη φύση και το περιβάλλον, αλλά και σε πρωτοβουλίες με αυξημένη επιχειρηματική διαφάνεια. Ειδικότερα, αναγνωρίζοντας την αξία της προστασίας της βιοποικιλότητας, πρωτοπορεί με την υιοθέτηση του εργαλείου BIRS (Biodiversity Indicator & Reporting System), με στόχο να συμβάλει στην προώθηση και διατήρηση της τοπικής βιοποικιλότητας στα λατομεία αδρανών και τσιμέντου. Παράλληλα, μέσα από τον εμπλουτισμό του ιστοτόπου heracles-footprint.gr με νέα στοιχεία και μετρήσεις εκπομπών, ο Όμιλος ενισχύει τη διαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας του και καλλιεργεί περαιτέρω την αμφίδρομη επικοινωνία του με τα ενδιαφερόμενα μέρη.

H κα Ρένα Φλώρου, Διευθύντρια Νομικών Υπηρεσιών του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, παρέλαβε το βραβείο «Bravo Διακυβέρνηση» και δήλωσε «Η λειτουργία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ χαρακτηρίζεται από τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα, κάνοντας πράξη τη δέσμευση του Ομίλου για υψηλές επιδόσεις σε όλους τους τομείς με υψηλό βαθμό ακεραιότητας, κλειδί για τη βιώσιμη επιτυχία. Η διάκρισή αυτή αναγνωρίζει και επισφραγίζει τη διαχρονική προσπάθειά μας να επενδύουμε σε καινοτόμες πρακτικές που χαρακτηρίζονται για το φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα τους και βάζουν τη διαφάνεια και το συνεχή και γόνιμο διάλογο με τους κοινωνικούς μας εταίρους στην καρδιά της λειτουργίας μας επιτυγχάνοντας πλήρη εναρμόνιση με το πρόγραμμα εταιρικής συμμόρφωσής».

H κα Λένα Μπέλση, Επικεφαλής της Geocycle του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, κατά την παραλαβή του βραβείου «Bravo Περιβάλλον», ανέφερε: «Η σημερινή διάκριση αποτελεί για εμάς ακόμη μια επιβεβαίωση ότι ακολουθούμε τη σωστή πορεία για την υλοποίηση του οράματός μας, να φέρουμε την κοινωνία πιο κοντά σε έναν αειφόρο και καλύτερο κόσμο. Θέτουμε σε εφαρμογή την «πράσινη» στρατηγική μας με στόχο να εξοικονομούμε πολύτιμους φυσικούς πόρους και να προστατεύουμε το περιβάλλον, με γνώμονα τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας».

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr