Την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Διάπλαση δύο νέες προτάσεις για τους μικρούς μας φίλους. Από την Ισπανία έρχεται το Πώς να τυλίξετε ένα δώρο σε 10 βήματα, του Πέπε Σεράνο, μια σουρεαλιστική περιπέτεια με ξεχωριστή εικονογράφηση από τον Γουρίδι, που θα ταξιδέψει τους μικρούς αναγνώστες από τα ύψη του ουρανού ως τα έγκατα της γης και άλλους απρόβλεπτους τόπους.

Και καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, κανείς δεν πρέπει να χάσει την τρυφερή ιστορία Ο Βασίλης και ο Άγιος Βασίλης της Ντομένικας Μίκαϊτς, σε εικονογράφηση της Λέλας Στρούτση, που υπογραμμίζει με έξυπνο και συγκινητικό τρόπο τη σημασία της προσφοράς, της ευγνωμοσύνης και της ανταπόδοσης.

ΝΤΟΜΕΝΙΚΑ ΜΙΚΑΪΤΣ – Ο Βασίλης και ο Άγιος Βασίλης

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΛΕΛΑ ΣΤΡΟΥΤΣΗ

Πώς είναι άραγε ο Άγιος Βασίλης από κοντά; Έτσι όπως τον βλέπουμε κάθε Χριστούγεννα στα μαγαζιά; Γελάει μ’ εκείνο το βροντερό γέλιο, χο-χο-χο; Έχει δώρα για όλους;
Αυτές τις απορίες είχε κι ο μικρός Βασίλης και έτσι αποφάσισε πως έπρεπε να τον γνωρίσει. Κι όταν επιτέλους τον συνάντησε, ο Άγιος Βασίλης τού έκανε το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να επιθυμήσει.

Όμως κι ο Βασίλης δεν φάνηκε αχάριστος. Ανταπέδωσε με τη σειρά του το δώρο κάνοντας κάτι που άφησε τον Άγιο Βασίλη έκπληκτο και συγκινημένο…
Μια τρυφερή ιστορία για τη σημασία της προσφοράς, της ευγνωμοσύνης και της ανταπόδοσης.

Πέπε Σεράνο – Πώς να τυλίξετε ένα δώρο σε 10 βήματα

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Γουρίδι
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αμάλια Βάργκας

Δεν είναι 9, ούτε 8, ούτε 7.
Δεν είναι καν ένα μικρό βήμα για την ανθρωπότητα.
Είναι 10 BHMATA!
Ακολούθησέ τα κατά γράμμα.
Για αρχή μπορείς να τυλίξεις τον εκτυπωτή, την τηλεόραση, τον γάτο,
ένα κουτάλι ή το φλιτζάνι του καφέ, το αριστερό σου παπούτσι,
ή ακόμα και ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ που κρατάς στα χέρια σου!

Μια σουρεαλιστική περιπέτεια με ξεχωριστή εικονογράφηση, που θα σε οδηγήσει από τα ύψη του ουρανού ως τα έγκατα της γης και σε άλλους απρόβλεπτους τόπους. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις οδηγίες. Α, και μην ξεχάσεις στο τέλος να ευχηθείς ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Πηγή: eviaportal.gr