Το νέο παράρτημα του ΟΑΕΔ στην Αιδηψό με ειδικότητες που αφορούν στον τομέα του τουρισμού που ανταποκρίνονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμου Κεδίκογλου με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ.Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Ο κ.Κεδίκογλου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ειδικότητα της θαλασσοθεραπείας /λουτροθεραπείας και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας για την κατάρτιση προγράμματος σπουδών, καθώς θα είναι η πρώτη φορά πανελλαδικά που θα διδαχθεί αυτή η συγκεκριμένη ειδικότητα.

Ο Υφυπουργός, υπογράμμισε ότι ο ιαματικός τουρισμός αποτελεί εφαλτήριο ανάπτυξης στη Β. Εύβοια σημειώνοντας ότι λουτρόπολη της Αιδηψού, αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό χάρη στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του υδροθεραπευτηρίου και τη δημιουργία νέων καταλυμάτων.

Η δημιουργία του παραρτήματος στον πυρόπληκτο Δήμο, εντάσσεται στα έργα φωτοδότες για την ολιστική αποκατάσταση της Βόρειας Εύβοιας με ειδικότητες όπως αυτές της Θαλασσοθεραπείας /λουτροθεραπείας –SPA και Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνάντησης, εξετάστηκε και η υλοποίηση του προγράμματος για τους ρητινοσυλλέκτες, που αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr