Αρχική Lifestyle Εκδήλωση με θέμα “Η Γεωργία σε Αμερική, Κίνα και Ελλάδα” από τον...

Εκδήλωση με θέμα “Η Γεωργία σε Αμερική, Κίνα και Ελλάδα” από τον Ορειβατικό Σύλλογο Χαλκίδας

66
0

Αρχική/Lifestyle/Εκδήλωση με θέμα “Η Γεωργία σε Αμερική, Κίνα και Ελλάδα” από τον Ορειβατικό Σύλλογο Χαλκίδας

Εκδήλωση με θέμα “Η Γεωργία σε Αμερική, Κίνα και Ελλάδα” του καθηγητού κ. Ευάγγελου Βαλλιανάτου θα πραγματοποιηθεί στην αυλή στο Κόκκινο Σπίτι την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 και ώρα 20:30.

Λίγα λόγια για το θέμα της συζήτησης:

Ο 21ος αιώνας είναι εποχή κλιματικού χάους. Η βιομηχανοποιημένη γεωργία καταστρέφει την πολύτιμη βιοποικιλότητα και είναι υπεύθυνη για περισσότερο από 30% των αερίων θερμοκηπίου που προκαλούν την κλιματική αλλαγή. Εκτός αυτών των επιπτώσεων, τα γεωργικά εργοστάσια αλλάζουν την αγροτική οικονομία και τον τρόπο ζωής. Μετατρέπουν τα χωριά σε πόλεις η και αδειάζουν τα χωριά. Αυτό είναι επικίνδυνο, γιατί αλλάζει έτσι και η τροφή και ο πολιτισμός.

Ο Αριστοτέλης και ο Ξενοφώντας έγραψαν για την ανάγκη της αυτάρκειας.

Η Αμερική, η Κίνα και η Ελλάδα έχουν ομοιότητες και διαφορές στην γεωργία. Η Κίνα μιμείται την Αμερικανική γεωργία, αλλά έχει και 200 εκατομμύρια χωριάτες που διατηρούν την παραδοσιακή καλλιέργεια τροφής. Η Ελλάδα δεν είναι πλέον αυτάρκης, το οποίο είναι λίαν επικίνδυνο. Αν η Ελλάδα χάσει τον αγροτικό της πληθυσμό και πολιτισμό, χάθηκε.

Βιογραφικό

Ο Ευάγγελος Βαλλιανάτος είναι ιστορικός πολιτισμού και ιστορικός περιβάλλοντος. Σπούδασε Ζωολογία και Αρχαία και Μεσαιωνική Ελληνική Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, απέκτησε διδακτορικό στην Ελληνοευρωπαϊκή Ιστορία από το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν και έκανε μεταδιδακτορικές σπουδές στην Ιστορία της Επιστήμης στο Πανεπιστήμιον Χάρβαρντ. Εργάστηκε στο Καπιτώλιο και στην Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ επί 25 χρόνια. Δίδαξε σε πολλά Πανεπιστήμια. Είναι συγγραφέας εκατοντάδων άρθρων και επτά βιβλίων, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου βιβλίου, ”Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων”.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr