Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Ευβοίας, σε συνεργασία με την Διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Πολιτικών, κ. Ιωάννα Καρακάλου, υλοποίησε εκπαιδευτικό σεμινάριο, σε ομάδα 15 εκπαιδευτικών από το δημοτικό σχολείο Πολιτικών και το 3ο δημοτικό σχολείο Ψαχνών στο χώρο του οποίου έλαβε χώρα το σεμινάριο, στις 15 Φεβρουαρίου 2022 με θέμα:

«Ενισχύουμε τη συνεργασία και την ομαδικότητα των μαθητών στην τάξη αξιοποιώντας τεχνικές ενεργητικής ακρόασης». Η ίδια παρέμβαση πραγματοποιήθηκε, στις 17 Φεβρουαρίου 2022, στο 15ο δημοτικό Χαλκίδας σε 16 δασκάλους, με πρωτοβουλία του Διευθυντή του σχολείου, κ. Δροσάτο και της εκπαιδευτικού, κ. Πιτσούνη.

Τα σεμινάρια είχαν σαν στόχο την εκπαίδευση των δασκάλων πάνω σε υλικό Αγωγής Υγείας, το οποίο διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις ανάγκες των συγκεκριμένων ομάδων και περιλάμβαναν βιωματικές δραστηριότητες για μαθητές πάνω στα θέματα της επικοινωνίας, της συνεργασίας, της έκφρασης και διαχείρισης συναισθημάτων, της αυτοεκτίμησης και της ανάδειξης και αξιοποίησης αποθεμάτων και ικανοτήτων. Κατά τη διάρκεια της τρίωρης παρέμβασης, που πραγματοποιήθηκε σε κάθε σχολείο, έγινε θεωρητική παρουσίαση του υλικού αλλά και βιωματική προσέγγιση κάποιων δραστηριοτήτων. Επίσης, η παρουσίαση πλαισιώθηκε από μια σύντομη εισήγηση πάνω στην τεχνική της ενεργητικής ακρόασης και τις δεξιότητες του συντονιστή ενός προγράμματος.

Τα σεμινάρια ανέλαβε από το Κέντρο Πρόληψης η Μαρία Κίσσα.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr