Για ακόμη μια χρονιά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, επενδύοντας συνειδητά σε σημαντικές δράσεις που έχουν ως βασικό τους άξονα τις τέχνες και τον πολιτισμό, στηρίζει ενεργά τη διοργανώτρια αρχή στην πραγματοποίηση του διεθνούς φήμης 14ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest 14.

Από το βράδυ της Τρίτης 24 Νοεμβρίου και ώρα 21:00, και για τις επόμενες πέντε μέρες μέχρι και την τελετή λήξης την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, οι χιλιάδες φίλοι του Ελληνικού Ντοκιμαντέρ θα έχουν τη δυνατότητα, μέσα από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.docfest.gr, να παρακολουθήσουν σε ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα με ένα απλό κλικ, περισσότερα από 90 ντοκιμαντέρ των δημιουργών οι οποίοι συμμετέχουν και διαγωνίζονται σε αυτό.

Οι διαδικτυακές προβολές θα είναι δωρεάν προς το κοινό, ενώ όπως κάθε χρόνο θα διεξαχθούν και παράλληλες δράσεις (εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, masterclass, κινηματογραφικά εργαστήρια για παιδιά κ.α.). Πληροφορίες για τις ταινίες που θα προβληθούν στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ υπάρχουν διαθέσιμες στην ιστοσελίδα https://www.docfest.gr/tainies.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Εύβοιας κ.Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε σχετικά: «Καλωσορίζουμε για 14η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας-docfest 14 στην καρδιά της Ελλάδας, στην όμορφη πόλη της Χαλκίδας. Τα περιοριστικά μέτρα μπορεί να μας εμποδίζουν να ζήσουμε από κοντά την ένταση, τα χρώματα και τα συναισθήματα που κάθε χρόνο απλόχερα μας προσφέρει το docfest, αλλά η φλόγα παραμένει ζωντανή. Τώρα που ο χώρος των τεχνών και του πολιτισμού και οι άνθρωποι που εργάζονται και καταθέτουν τη ψυχή τους μέσα σε αυτόν δοκιμάζονται, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δίνει το παρόν και προσκαλεί όλους και ιδιαίτερα την Ελληνική Πολιτεία, με κάθε τρόπο να στηρίξουμε με θέρμη τις προσπάθειες τους. Καλή επιτυχία στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ docfest 14 και στους διαγωνιζόμενους δημιουργούς. Καλή θέαση στους φίλους και επισκέπτες μας.»

Πηγή: eviaportal.gr