Και η Εστία Γνώσης Χαλκίδας μπήκε για τα καλά στον δρόμο για την κανονικότητα. Μετά το τέλος Οκτωβρίου 2020, όταν και έγινε και η τελευταία επίσκεψη πριν τον εγκλεισμό λόγω κορωνοϊού, τα χαμόγελα, έστω και κάτω από τις μάσκες, επέστρεψαν στο Κόκκινο Σπίτι και όλα δείχνουν να πλησιάζουμε στο τέλος του «εφιάλτη» της πανδημίας. Φυσικά δεν λείπουν τα αυστηρά μέτρα που τηρούνται ευλαβικά από όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία της Εστίας, τους μαθητές που την επισκέπτονται και τους συνοδούς καθηγητές. Με εντολή του Δημοτικού Οργανισμού Παιδείας, του Δήμου Χαλκιδέων (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.), που είναι και ο εποπτικός οργανισμός της Εστίας, οι αποστάσεις και οι μάσκες, μέσα και έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας, οι σχολαστικές απολυμάνσεις χεριών καθώς και όλου του χώρου, είναι αυτονόητες και σίγουρα θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρότι τα σχολεία επαναλειτούργησαν πριν λίγες μόνο ημέρες, οι υπεύθυνοι των σχολικών μονάδων τόσο της Χαλκίδας αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας φρόντισαν και έκλεισαν όλες τις ημερομηνίες μέχρι το τέλος της …βασανισμένης σχολικής περιόδου 2020-21. Φυσικά επαναλειτούργησε σε πλήρη δράση το πρόγραμμα «ΤηλεΤαξη» που απευθύνεται σε Δημοτικά Σχολεία μονοθέσιων δυσπρόσιτων περιοχών και λειτουργεί με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Εύβοιας, ενώ παράλληλα έχουν προγραμματιστεί, μέσω του προγράμματος «ΤηλΕστια» και κάποιες τηλε-διαλέξεις με απομακρυσμένα από την Χαλκίδα σχολεία. Σημειώνεται ότι το πρόγταμμα «ΤηλΕστια» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα τηλε-εκπαίδευσης που σχεδιάστηκε από την Εστία, είναι σε λειτουργία εδώ και δέκα χρόνια και έχει την οικονομική, και όχι μόνο, στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος.

Την επανεκκίνση σηματοδότησε τμήμα της Γ’ Τάξης του Γυμνασίου Κανήθου με συνοδούς καθηγητές τον κο Αντώνη Τζίνη και την κα Μαρία Σγουρίδη. Το ενλόγω τμήμα περευρέθηκε την Παρασκευή 21 Μαῒου στο Κόκκινο Σπίτι και συμμετείχε στο πρόγραμμα Αστροφυσικής- Αστρονομίας με τίτλο «Ένα αστέρι γεννιέται» (Δρ Αντώνιος Αντωνίου) και «Σχολικός εκφοβισμός» σε συνεργασία με την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Χαλκίδας» (κ. Γιώργος Καρβελάς).

Σημειώνεται ότι και κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού πραγματοποιήθηκαν αρκετές διαδικτυακές διαλέξεις-συζητήσεις Αστροφυσικής με σχολεία τόσο της Εύβοιας όσο και εκτός αυτής. Ενδεικτικά αναφέρουμε το Γενικό Λύκειο Κονιστρών, το 3ο Γυμνάσιο Κορίνθου, το Γυμνάσιο Νέας Περάμου Καβάλας, το 10ο Γενικό Λύκειο Ελευσίνας, το Γενικό Λύκειο Ιτέας και άλλα.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr