Ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ, το οποίο θα δίνει επιδότηση για τη δημιουργία e-shop για τα καταστήματα λιανικής πώλησης με προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το ποσό της επιδότησης θα είναι 5.000€ και θα επιδοτεί μέχρι και το 100% της δαπάνης.

Το πρόγραμμα αναμένεται να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023.

Η Pontemedia με έδρα την Χαλκίδα προσφέρει υπηρεσίες Σχεδίασης και Υλοποίησης Ηλεκτρονικού Καταστήματος και έχει ετοιμάσει ένα σύντομο οδηγό για το νέο πρόγραμμα επιδότησης e-shop μέσω του ΕΣΠΑ.

Προϋποθέσεις για την επιδότηση δημιουργίας Ηλεκτρονικού Καταστήματος

Αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η δράση, είναι βέβαιο ότι τα ηλεκτρονικά καταστήματα που θα επιδοτηθούν θα πρέπει να είναι συμβατά με το πρότυπο WCAG 2.0 AA που θέτει συγκεκριμένες προδιαγραφές ώστε οι ιστοσελίδες να είναι προσβάσιμες από Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Πιθανόν επίσης να απαιτηθεί διασύνδεση με σύστημα ERP (λογιστικό – αποθήκη) για την άμεση έκδοση παραστατικών, συγχρονισμό των αποθεμάτων μεταξύ αποθήκης, φυσικού καταστήματος και e-shop κ.α.

Δυνατότητα ηλεκτρονικών πληρωμών με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.

Σίγουρα όπως και σε όλα τα αντίστοιχα προγράμματα θα προβλέπεται δημοσιότητα (ανάρτηση στην επιχείρηση και στο ηλεκτρονικό κατάστημα) για την χρηματοδότηση από την δράση αλλά και διατήρηση της επένδυσης σε λειτουργία για κάποια έτη.

Τέλος θα χρειαστείτε σε συνεργασία με τον λογιστή σας και ένα σύμβουλο χρηματοδοτήσεων να υποβάλλετε την πρόταση στο πρόγραμμα.

Διαβάστε περισσότερα.

Αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε E-Shop μέσω ΕΣΠΑ, η Pontemedia και οι συνεργάτες της έχοντας υλοποιήσει Ηλεκτρονικά Καταστήματα και Ιστοσελίδες σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα μπορούν να σας προσφέρουν μία ολοκληρωμένη λύση που να καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες της επιχείρησης σας. Αναλαμβάνει την υλοποίηση του E-Shop, την διασύνδεση με το Εμπορικό Πρόγραμμα, την διασύνδεση με την τράπεζα, την φιλοξενία της ιστοσελίδας και την συμμόρφωση με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).

Παράλληλα σε περίπτωση που χρειάζεστε σύμβουλο χρηματοδοτήσεων ή και εμπορικό πρόγραμμα η Pontemedia διαθέτει αξιόπιστους συνεργάτες με τους οποίους θα μπορούσατε να συνεργαστείτε. Επικοινωνήστε στο 2221121761, στείλτε email στο info[at]pontemedia.com ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να μάθετε περισσότερα.

Πηγή: eviaportal.gr