Συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, τη Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννη Γεροντίτη, είχε σήμερα Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 , ο Διευθυντής της Α/θμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας κ. Γρηγόρης Δάσκος.

Ο Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός ενημερώθηκε από τον Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας κ. Γρ. Δάσκο για εκπαιδευτικά θέματα των σχολικών μονάδων της Εύβοιας, κτιριακών υποδομών – συντηρήσεων – εξοπλισμού – μετακινήσεων μαθητών – προσφυγικό. Δεσμεύτηκε για παρεμβάσεις που θα γίνουν ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση που υπάρχει στις σχολικές μονάδες της Εύβοιας προς όφελος των μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων κα. Έλενα Βάκα παρέδωσε στον Διευθυντή της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας κ. Γρηγόρη Δάσκο 100 τάμπλετ, με σκοπό να διανεμηθούν σε σχολεία και να δοθούν σε μαθητές που τα έχουν ανάγκη.

Τα τάμπλετ πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για ασφαλή και απρόσκοπτη τηλεκπαίδευση και τηλεδιάσκεψη. Η διανομή θα γίνει από τη Δ/νση Α/θμιας , σε συνεννόηση με τους Διευθυντές των Σχολείων.

Ο κ. Δάσκος ευχαρίστησε τη Δήμαρχο Χαλκιδέων για τη σημαντική προσφορά του Δήμου στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο που λόγω της πανδημίας ζούμε και ευχήθηκε η πρωτοβουλία αυτή να βρει μιμητές ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων της Εύβοιας.

Επιμελητήριο Εύβοιας και Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Εύβοιας αναπτύσσουν άμεσα, συνεργασία για την από κοινού διοργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων τηλεκπαίδευσης και δια ζώσης – όταν αυτό καταστεί δυνατόν – των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων με σκοπό την εισαγωγική μύηση και γνωριμία τους με την σύγχρονη φιλοσοφία του επιχειρείν, πρωτίστως δε, σε θέματα παραγωγικής διαδικασίας παραδοσιακών τοπικών προϊόντων. Τα προγράμματα θα είναι ειδικής κατεύθυνσης εστιασμένα σε μαθητές επιπέδου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην ίδια συνάντηση που έλαβε χώρα στα γραφεία του Επιμελητηρίου, ο κ. Δάσκος αναφερόμενος σε θέματα εκπαίδευσης αναφέρθηκε για την ύπαρξη ανάγκης αυτή την περίοδο, προμήθειας κάποιων μαθητών με συσκευές τάμπλετ, ζητώντας το Επιμελητήριο να συνδράμει εάν είναι δυνατόν, προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου δεσμεύτηκε για την κατά το δυνατόν θετικότερη εξέταση του θέματος από το Φορέα.

Πηγή: eviaportal.gr