Επερώτηση της Περιφερειακού Συμβούλου Ευβοίας, Ακριώτου Θεοδώρας προς τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κο Κελαϊδίτη για άμεση λύση στο πρόβλημα ύδρευσης του οικισμού Πανοράματος της Δ.Ε. Ληλαντίων.

Επιτακτική ανάγκη άμεσης λύσης στο χρόνιο πρόβλημα της ύδρευσης του οικισμού Πανοράματος της Δ.Ε. Ληλαντίων του Δήμου Χαλκίδας όπου διαβιούν 150 οικογένειες χωρίς κατάλληλο νερό για ανθρώπινη κατανάλωση ή και χωρίς καθόλου νερό».

Το τμήμα Δημόσιας & Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας έως τώρα έχει προβεί σε 3 αυτοψίες του συστήματος ύδρευσης (1 αποκλειστική ιδιωτική γεώτρηση) και δειγματοληψίες για μικροβιολογική και χημική εξέταση των δειγμάτων νερού με σαφή συμπεράσματα/ πορίσματα για την ακαταλληλότητα του νερού αλλά και με σαφείς συστάσεις και υποδείξεις για συμμόρφωση στις εθνικές, τοπικές αλλά και ενωσιακές διατάξεις.

Επιπλέον εμπεριστατώμενα στοιχεία και δημόσια έγγραφα που έχουμε στη διάθεση μας – μέρος της Δικογραφίας που έχει κατατεθεί στην Εισαγγελία και βρίσκεται στο στάδιο της Έρευνας- κάνουν λόγο όχι μόνο για ακατάλληλη αλλά για παράνομη και παράτυπη γεώτρηση. Την ίδια στιγμή δεκάδες δημοσιεύματα στα τοπικά ΜΜΕ αλλά και στην Εφημερίδα των Συντακτών που περιγράφουν την τριτοκοσμική κατάσταση του οικισμού εν έτη 2022 αφήνουν έντονες αιχμές για σχέσεις διαπλοκής!

Δεδομένου ότι:
1. Είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας η διασφάλιση της υγείας του πληθυσμού, η παρακολούθηση των παραγόντων που την επηρεάζουν καθώς και η πρόληψη ασθενειών και επειδή συγκεκριμένα στο Τμήμα Δημόσιας & Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου εναπόκειται «η εφαρμογή υγειονομικών κανονισμών, η έκδοση τοπικών Υγειονομικών Διατάξεων και λήψη μέτρων σε θέματα Δημόσιας Υγιεινής με την υποχρέωση Δειγματοληψιών νερού για μικροβιολογική και χημική εξέταση και γενικά η υγειονομική έρευνα/ αυτοψίες συστημάτων ύδρευσης»
2. Oι αρμόδιοι φορείς αποδεικνύονται αναποτελεσματικοί εκούσια ή ακούσια να επιλύσουν με ενδεδειγμένο και σύννομο τρόπο την ύδρευση της κοινότητας
3. H έλλειψη ύδρευσης καθιστά αδύνατη την πυροπροστασία και πυρόσβεση ενόψει της θερινής περιόδου

Και λαμβάνοντας υπόψη ότι η μη συμμόρφωση και απαξίωση του Δήμου Χαλκίδας στις πολλαπλές υποδείξεις της καθ ύλης αρμόδιας Υπηρεσίας πλήττει την αποτελεσματικότητα και το κύρος των Διοικητικών μας Υπηρεσιών και των Θεσμικών μας οργάνων,
Ερωτάστε με ποιο τρόπο θα παρέμβετε ώστε να λάβει τέλος η έκθεση σε κίνδυνο της υγείας των κατοίκων, ο εμπαιγμός στο πρόσωπο τους και η υποβάθμιση της περιοχής.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr