Συνάντηση με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Πτέραρχο ε.α. κ. Ευάγγελο Τουρνά, είχε ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός. Συζήτησαν θέματα σχετικά με την ετοιμότητα και την ενίσχυση των υπηρεσιών και δομών της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας στην Εύβοια, μετά και την περσινή καταστροφική πυρκαγιά.

Ο κ. Υφυπουργός ενημέρωσε λεπτομερώς τον βουλευτή για τον σχεδιασμό του Υπουργείου για την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο, που περιλαμβάνει την επιτήρηση πανελλαδικά από αέρος με πυροσβεστικά αεροσκάφη επί 24ώρου βάσεως όλων των δασικών εκτάσεων, και της Εύβοιας, ούτως ώστε να υπάρχει η δυνατότητα για τον άμεσο εντοπισμό πυρκαγιών και την επί τόπου παρέμβαση από τα εν λόγω αεροσκάφη. Επίσης, ο κ. Πνευματικός ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό των προσλήψεων και την ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος με 500 δασοκομμάντο, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν από έμπειρους πυροσβέστες.

Τέλος, ο κ. Πνευματικός έθεσε το ζήτημα της αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κύμης – Αλιβερίου, που είχε ζητηθεί από το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου και την Πυροσβεστική Διοίκηση της Εύβοιας. Παρέδωσε στον κ. Υφυπουργό επιστολή που είχε στείλει στην προηγούμενη ηγεσία του πρώην Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τον Ιούλιο του 2021 για το θέμα αυτό, καθώς και επιστολή που είχε σταλεί τον Δεκέμβριο του 2021 από την ηγεσία της Πυροσβεστικής Στερεάς Ελλάδας, η οποία συνηγορούσε στο αίτημα της αναβάθμισης.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και ο κ. Υφυπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει τα ζητήματα που έθεσε ο βουλευτής και να βρίσκονται σε επικοινωνία για την εξέλιξή τους.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr