Στην Κύμη πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο ο δεύτερος γύρος του πανελληνίου πρωταθλήματος αναβάσεων και όπως αποδείχτηκε είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους θεατές, που παρά τα περιοριστικά μέτρα βρεθήκαν στην ειδική διαδρομή.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε η κατηγορία Formula Saloon με το πιο γρήγορα αυτοκίνητα, όπου η νίκη παίχτηκε στα… χιλιοστά.

Ο πρωταθλητής αναβάσεων Μάριος Ηλιόπουλος κατέκτησε την πρώτη θέση πετυχαίνοντας και τον απόλυτο χρόνο ημέρας έχοντας στα χέρια του ένα άριστα προετοιμασμένο Ford Focus RS που επιμελείται ο Μελέτης Καρατεκίδης με την ομάδα του Melo Engineering.

Πίσω του ακολούθησε ο Παναγιώτης Σολδάτος με Ford Fiesta που βρέθηκε μόλις 0.71 εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον πρώτο. Οι δυο τους μετρούν από μία νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και είναι σίγουρο πως στους επόμενους αγώνες θα δούμε τρομερές μάχες. Ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τον Πασχάλη Χατζημάρκο που όχι απλά τερμάτισε τρίτος αλλά έστειλε το μήνυμα πως το πρωτάθλημα έχει και τρίτο διεκδικητή. Ο οδηγός από τις Σέρρες τερμάτισε μόλις 0,07 εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Σολδάτο ανεβαίνοντας με τη σειρά του στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Οι νικητές των κατηγοριών Α, Ν και Ε:

Στην ομάδα «Α» ο Παναγιώτης Λιώρης έδειξε ποιος είναι το αφεντικό. Έχοντας στα χέρια του ένα Ford Escort RS Cosworth πήρε τη νίκη αφήνοντας δεύτερο με διαφορά 5,55 δευτερόλεπτα τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο που συμμετείχε αυτή τη φορά με Skoda Fabia R5 και όχι με τη γνωστή Ferrari. Το βάθρο της κατηγορίας συμπλήρωσε ο Βασίλης Μπατζάνος με Citroen Saxo VTS.

Στην κατηγορία «Ν» τον Παναγιώτη Κύρκο ακολούθησε Μηνάς Μπενής ενώ ο Γιάννης Ποτουρίδης συμπλήρωσε το βάθρο. Στην ομάδα «Ε» ο Γιώργος Κουρνιάτης ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και ακολούθησαν οι Απόστολος Κούσης και Παρασκευάς Ραπατζίκος.

Πηγή: www.newsauto.gr

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr