Ανακοίνωση κάλεσμα της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Δήμου Χαλκιδέων στην Πανευβοϊκή Διαμαρτυρία της 13ης Νοέμβρη 2022 για την λεηλασία του τόπου μας.

Την Κυριακή 13 Νοέμβρη 2022 η Εύβοια διαδηλώνει την βούλησή της να αντισταθεί στην επέλαση των μεγάλων «στρατηγικών επενδυτών» της αιολικής ενέργειας στην Κεντρική Εύβοια και την Σκύρο.

Η συμμετοχή των πολιτών της Εύβοιας στην διαδήλωση πρέπει να είναι μαζική και δυναμική.

Η Κυβέρνηση και οι «στρατηγικοί επενδυτές», οι εταιρείες των μεγάλων «εθνικών εργολάβων» έως σήμερα έχουν αγνοήσει την φωνή μας. Τώρα πρέπει να φωνάξουμε όσο πιο δυνατά γίνεται.

  • Η Εύβοια έχει δώσει με το παραπάνω το μερίδιό της στην παραγωγή αιολικής ενέργειας. Από εδώ και πέρα καμία άλλη «επένδυση».
  • Οι μόνες αποδεκτές επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πρέπει να είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες της Εύβοιας και να γίνονται από πραγματικές ενεργειακές συμμετοχικές κοινότητες με ενθάρρυνση στην αυτοπαραγωγή.
  • Απαιτούμε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου και συμμετοχή των Δήμων και της Περιφέρειας στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση των έργων των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
  • Στις περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας και στην Σκύρο δεν θα αφήσουμε να επαναληφθεί η κατάσταση της Νότιας Εύβοιας στην οποία έχουν ξεπεραστεί όλα τα όρια του κορεσμού και της ασυδοσίας.
  • Η πράσινη ενέργεια να περάσει στα χέρια των πολιτών καταναλωτών, των φορέων της τοπικής και περιφερειακής κοινωνίας και των τοπικών φορέων της επιχειρηματικότητας και της αγροτοδιατροφής.
  • Να σχεδιαστούν και να εφαρμοστούν πολιτικές προς αυτή την κατεύθυνση με επισπεύδουσα την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής του Δήμου Χαλκιδέων καλεί τα μέλη της και τους πολίτες να συμμετέχουν δυναμικά στην συγκέντρωση της 13ης Νοέμβρη 2022, ωρα:13:00 στο Στρογγυλό στην Παραλία της Χαλκίδας

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr