Αρχική Πολιτική Η Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη περιόδευσε στην Βόρεια Εύβοια

Η Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη περιόδευσε στην Βόρεια Εύβοια

39
0

Η υποψήφια Βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη περιόδευσε στην Βόρεια Εύβοια την Τετάρτη 11 Μαΐου.

Η ίδια δήλωσε:

Περιοδεία στη δοκιμασμένη Βόρεια Εύβοια. Στάσεις και άπειρες συζητήσεις με απλούς πολίτες, επιχειρηματίες και στελέχη του κρατικού μηχανισμού σε Προκόπι, Μαντούδι, Αγία Άννα, Αιδηψό, Ιστιαία Λίμνη , Λουτρά Αιδηψού, Ωρεούς, Νέο Πύργο και Γιάλτρα.

Συζήτησα με μέλη του Αστυνομικού τμήματος και μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος Ναυπηγείου Δημαρχείου, ΚΕΠ και ΙΚΑ Μαντουδίου. Μίλησα με πρώην Δημάρχους, καταστηματάρχες και υπάλληλους του Δημαρχείου Λίμνης. Συζήτησα με τον αντιπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος Αιδηψού κ Σωτηρίου Δανίκα. Είχα επίσης μια λεπτομερή συζήτηση με τον Πρόεδρο Ξενοδόχων Βόρειου Εύβοιας κο Θεόδωρο Ρουμελιώτη.

Επειδή στην πολιτική δεν μου αρέσει να μασώ τα λόγια μου είναι αλήθεια ότι διαπίστωσα ελλείψεις. Το πυροσβεστικό σώμα χρειάζεται άτομα, χρειάζονται επίσης νέα οχήματα. Στη Βόρεια Εύβοια υπάρχει μεγάλη δυνατότητα για τουριστική αναβάθμιση με νέα είδη τουρισμού όπως ο Προσκυνηματικός τουρισμός. Σίγουρα έγιναν λάθη, μάθαμε όμως από αυτά. Δεν νομίζω ότι ποτέ έχει υπάρξει πιο γρήγορη και πιο συστηματική αντίδραση, και ως προς τις αποζημιώσεις αλλά και ως προς το όραμά μας για την βόρεια Εύβοια, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο ήδη αρχίζει και αποδίδει. Το Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, που ονομάζεται «Εύβοια Μετά περιλαμβάνει 71 έργα και δράσεις προϋπολογισμού 389,8 εκ. ευρώ. Από αυτά 30 έργα και δράσεις έχουν ήδη ξεκινήσει ή ολοκληρωθεί και 41 θα ξεκινήσουν ως το τέλος του 2023. Όλα τα έργα έχουν εξασφαλισμένους πόρους.

Η συνολική επένδυση του κράτους για την ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας προσεγγίζει τα 700 εκ. ευρώ, με 300 εκ ευρώ για τις δράσεις ανακούφισης και άμεσης αποκατάστασης που υλοποιήθηκαν αμέσως μετά την πυρκαγιά του 2021 και άλλα 390 εκ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του σχεδίου Εύβοια μετά.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr