Την άρση απαγόρευσης πώλησης ειδών ρουχισμού και βιομηχανικών ειδών στις λαϊκές αγορές, φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής Ευβοίας και αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Ο βουλευτής Ευβοίας επισημαίνει πως, με την κυβερνητική απόφαση για εφαρμογή της μεθόδου “click away” για την τόνωση της αγοράς την περίοδο των Χριστουγέννων, τα καταστήματα ξεκίνησαν, έστω και με περιορισμούς, εκ νέου τη λειτουργία τους. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους πωλητές λαϊκών αγορών με αντικείμενο το εμπόριο ειδών ρουχισμού και βιομηχανικών ειδών, οι οποίοι εξακολουθούν να τελούν υπό αποκλεισμό.

Στην ερώτησή του, αναφερόμενος στη δεινή οικονομική κατάσταση των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές ολόκληρης της χώρας και ακόμα περισσότερο των πωλητών που έχουν αποκλειστεί, o Μ. Χατζηγιαννάκης ζητά να ενημερωθεί από τους υπουργούς για τα εξής:

1. Προτίθενται να αποκαταστήσουν την αδικία και να αποδώσουν το βοήθημα των 800 ευρώ σε όσους από τους παραγωγούς και τους πωλητές λαϊκών αγορών εξαιρέθηκαν στην πρώτη φάση λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων με τους ΚΑΔ;

2. Προτίθεται η κυβέρνηση να επιτρέψει άμεσα την επαναδραστηριοποίηση των πωλητών ειδών ρουχισμού και βιομηχανικών ειδών στις λαϊκές αγορές με τους ίδιους υγειονομικούς όρους που ισχύουν για τους υπόλοιπους πωλητές;

3. Με ποια δέσμη μέτρων σκοπεύει η κυβέρνηση να στηρίξει συνολικά τους παραγωγούς και τους πωλητές των λαϊκών αγορών;

Πηγή: eviaportal.gr