Η παράταξή μας, «Στερεά Υπεροχής», στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και πριν τη συζήτηση των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης, ανάπτυξε μέσω του επικεφαλής της, Δημήτρη Αναγνωστάκη, τις θέσεις της για τα εξής ζητήματα:

1. Αντιμετώπιση της πανδημίας εντός της περιφέρειάς μας, με βάση τις αρμοδιότητες μας και μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία μας, ( Άμφισσα, Λαμία, Λιβαδειά, Χαλκίδα), σχετικά με τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό.
2. Την περαιτέρω αύξηση του προϋπολογισμού για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων, με αλλαγή των κριτηρίων έτσι ώστε να μην αποκλειστούν αυτοί που πραγματικά χρειάζονται την αρωγή της περιφέρειάς μας.
3. Την έλλειψη ενός συνολικού σχεδίου αλλά και την απουσία στοιχειώδους επικοινωνίας μεταξύ του αρμόδιου Υπουργείου Μετανάστευσης και της Περιφέρειας, στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού.
4. Την επιχειρηματολογία μας για την καταψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος.
5. Την ευθύνη του προεδρείου για μη τήρηση της απόφασης του περιφερειακού συμβουλίου, σχετικά με την αποβολή και μη συμμετοχή περιφερειακής παράταξης, που «εκφράζει και εκφράζεται» από χώρο, που συνδέεται με πρόσωπα – ηγέτες εγκληματικής οργάνωσης.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την καθυστερημένη ομολογουμένως ψήφιση/ επικύρωση του Σχεδίου Δάρδανος, που αφορά πρωτόκολλο συνεργασίας και ενεργειών φορέων, για την πρόληψη, διαχείριση και αποκατάσταση πλημμυρικών φαινομένων καθώς και για την καθυστέρηση στη λειτουργία του Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος στο Αλιβέρι.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν επίσης οι επίκαιρες ερωτήσεις των Περιφερειακών Συμβούλων της «Στερεάς Υπεροχής», σχετικά με: α) τις καθυστερήσεις αποζημιώσεων στους πληγέντες του Μαντουδίου, 2 χρόνια πριν, β) την επώνυμη καταγγελία κατοίκων της Δ. Ε. Ληλαντίων, γ) τη Διαγώνιο Λαμία – Αντίρριο και δ) τις καταστροφικές πλημμύρες στη Φθιώτιδα.

Σημαντική στιγμή της συνεδρίασης ήταν η υπερψήφιση της πρότασης που κατέθεσε ο Περιφερειακός μας Σύμβουλος Φωκίδας, εκ μέρους της παράταξης, για θεσμοθέτηση ετήσιας τιμητικής εκδήλωσης στο Δίστομο, για τα θύματα του φασισμού και του ναζισμού, την οποία το Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε με συντριπτική πλειοψηφία.

Τέλος η «Στερεά Υπεροχής» υπερψήφισε όλα τα ψηφίσματα που κατατέθηκαν από άλλες παρατάξεις και στήριξε με όλες της τις δυνάμεις το ψήφισμα διαμαρτυρίας, που κατέθεσε η «Ελεύθερη Στερεά», σχετικά με τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των περιφερειακών συμβουλίων.

Πηγή: eviaportal.gr