Ως επικεφαλής της παράταξης «πατρίδα μας η Στερεά», η Κατερίνα Μπατζελή απάντησε με τον δικό της τρόπο στις δηλώσεις της Περιφέρειας σχετικά με την οικονομική ενίσχυση στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί λόγω covid-19.

Η κ. Μπατζελή δήλωσε: από «κύκλους της Περιφέρειας» που σχολίασαν επικριτικά τις απόψεις μας στις 20 Νοεμβρίου περί ενισχύσεων των μικρών επιχειρήσεων λογω κορονοϊού. Χωρίς να αντιλαμβάνονται οι «κύκλοι» αυτοί ότι εγείρεται μείζον πολιτικό θέμα, δηλαδή εκείνου της λειτουργίας εκτός των θεσμών και διαδικασιών διαλόγου.

Απαντούμε δε «στα άρρητα ρήματα της ανακοίνωσης των «κύκλων» της Περιφέρειας» ότι :Το γιαβαζ γιαβαζ είναι για τους βολεμένους… ή για τους αδιάφορους για το πως ζει ο διπλανός του! Εμείς αγωνιούμε και ναι, βιαζόμαστε για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας.

Θεωρούμε δε ως απαράδεκτο ότι η συνέχεια που δόθηκε στο Δελτίο Τύπου της παράταξη μας από «κύκλους» της Περιφέρειας βασίστηκε σε παραπλανητικές, δήθεν απαντήσεις και προκλητικά σχόλια. Εάν και εμφανής η κριτική μας και οι προτάσεις μας, οι «κύκλοι» επεδίωξαν να παραπληροφορήσουν και να διαστρεβλώσουν σκοπίμως την παρέμβαση μας. Μάλλον είχαν τους λόγους τους.

Φυσικά δεν μας είπαν κάτι καινούργιο. Αποτύπωσαν -φυσικά χωρίς να το καταλάβουν- ότι προσέρχονται στις θέσεις μας όπως διατυπώθηκαν και στο ΠΣ και σε αυτά που είχαμε από την αρχή υποδείξει για εξεύρεση επιπλέον πόρων, εφόσον τελικά από τα αρχικά 10εκ.ευρώ προσέθεσαν άλλα 10εκ.ευρώ και μετά άλλα 5 εκ. ευρώ ώστε σήμερα η πρόσκληση να είναι 25 εκ. ευρώ , ενώ θα βρεθούν γύρω στα 5 εκ. ευρώ ακόμη.

Ακόμη και αυτό το ποσό τονίσαμε και τονίζουμε ότι δεν είναι επαρκές και ότι μπορούν να διασφαλιστούν επιπλέον χρηματοδοτήσεις από δημόσιους πόρους που η ΠΑ δύναται να πραγματοποιήσει με ανακατανομή υπέρ των επιχειρήσεων λόγω εκτάκτου ανάγκης.

Για την προστασία των νοικοκυριών και των εργαζομένων οφείλουμε να δίνουμε την μάχη μας χωρίς να καυχιόμαστε για τον ..κόπο μας. Οι συμπολίτες μας αγωνιούν για μια φωτεινή μέρα και εμείς θα εναντιωθούμε σε κάθε πρακτική, αδυναμία, αναλγησία που την καθυστερεί . Η κοινωνία μπορεί να έχει πέσει αλλά καθήκον μας είναι την βοηθήσουμε να ξανασηκωθεί πέρα και έξω από τον τρόπο του καθενός. Έχουμε άλλωστε την υποχρέωση αυτή, εφόσον μας οι συμπολίτες μας, μας έδωσαν εντολή να συμβάλλουμε για καλύτερες μέρες στην Περιφέρεια μας.
Εμείς αγωνιούμε και ναι, βιαζόμαστε για να βοηθήσουμε. Το γιαβαζ γιαβαζ είναι για τους βολεμένους… ή για τους αδιάφορους για το πως ζει ο διπλανός του.

Εφόσον οι «κύκλοι» κόπτονται τόσο πολύ για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, τι θα γίνει με τις εγκρίσεις του προγράμματος για την αναβάθμιση ΤΠΕ που βρίσκεται σε αξιολόγηση από τον Φεβρουάριο του 2020; Επισημαίνουμε δε το οξύμωρο να κατευθύνεται το 25% των χρηματοδοτήσεων των 9 εκ. ευρώ στη ζώνη που επικαλούνται «ότι διαστρεβλώνει» την χρηματοδότηση της Περιφέρειας.

Η ανισοκατανομή πόρων μεταξύ μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων είναι σαφής και έχει και κοινωνικό και πολιτικό πρόσημο, ενώ διαχειριστικά δεν αντιμετωπίζει το διαθρωτικό πρόβλημα της περιφέρειας και μάλιστα με τις τελευταίες να πλήττονται περισσότερο από την πανδημία και από ότι φαίνεται και διαχρονικά. Αυτή ήταν και η ουσία του Δελτίου Τύπου μας που αποτυπώνεται με σαφήνεια για εκείνους που έχουν την ικανότητα, θέλουν …την «διαβάσουν», και να συνεργαστούν. Εμείς ως παράταξη της «μειοψηφίας» θα συνεχίζουμε να προτείνουμε, να σχεδιάζουμε και να ελέγχουμε την συμπολίτευση και οι «κύκλοι» ας απαντήσουν σε επόμενη ανακοίνωση τους-εφόσον έχουν την δυνατότητα- ποιος έχει την πλειοψηφία, την δεδηλωμένη.

Φυσικά τα θέματα αυτά θα τα συζητήσουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με γνώμονα την διεύρυνση των χρηματοδοτήσεων από δημόσιους πόρους με την ανακατανομή τους, όπως έχει συμφωνηθεί και με τον Περιφερειάρχη.

Κατερίνα Μπατζελή, επικεφαλής της παράταξης
και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι: Νίκος Μπέτσιος, Μάνος Γέμελος, Μπάμπης Φάκος, Κώστας Σωτηρόπουλος, Τάσος Βελισσαρίου

Διαβάστε ακόμη: Η στήριξη των επιχειρήσεων, δεν είναι στα βασικά ενδιαφέροντα της Περιφερειακής Αρχής

Πηγή: eviaportal.gr