Σε συνάντηση που πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου με εκπροσώπους της Club Med ΕΛΛΑΣ Α.Ε., TechKM, που έχουν αναλάβει το Project Management της επένδυσης, ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών της επένδυσης μετά και την έκδοση της Οικοδομικής Άδειας, με την οποία ολοκληρώνεται μία μακρά διαδικασία περιβαλλοντικών, πολεοδομικών και λοιπών αδειοδοτήσεων.

«Ο κ. Κεδίκογλου έχει σταθεί δίπλα στην επένδυση αυτή, και έχει ενδιαφερθεί προσωπικά σε κάθε πτυχή του έργου, ενώ έχει βοηθήσει ουσιαστικά σε κρίσιμες καμπές της εξαιρετικά σημαντικής επένδυσης για την περιοχή της Β. Εύβοιας», τονίστηκε από την πλευρά της εταιρείας.

Παράλληλα υπογραμμίστηκε η σημαντική πρόοδος που έχει επιτευχθεί σε θεσμικό επίπεδο, για την επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης το τελευταίο διάστημα, το οποίο αποτέλεσε και «…από τα πιο σημαντικά κριτήρια για την απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει στην επένδυση».

Μάλιστα, με τη σημαντική αρωγή του κ. Κεδίκογλου, δρομολογήθηκε και η επίλυση της πολεοδομικής διαδικασίας, η οποία προβλέπει την καταβολή του ποσού των €842.137,12 στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού για την υλοποίηση τεχνικών έργων, ως αντίτιμο για τη σχεδιαζόμενη επέκταση, εκ των οποίων ποσό €603.397,54 έχει ήδη καταβληθεί.

Με την έκδοση της Οικοδομικής Άδειας τον περασμένο μήνα, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε ορίζοντα 2 ετών, ώστε να μην επηρεαστεί η λειτουργία του Ξενοδοχείου κατά τους μήνες λειτουργίας του.

Οι εκπρόσωποι του ClubMed, TechKM, ενημέρωσαν τον κ. Κεδίκογλου για την έναρξη των εργασιών και τον ευχαρίστησαν για την αμέριστη συμπαράστασή του στη μέχρι τώρα πορεία της επένδυσης, ενώ υπογράμμισαν τη σημασία που έχει η υποστήριξη και η ανοιχτή επικοινωνία με τους θεσμικούς φορείς για τη συνέχεια της επιτυχημένης πορείας του Ξενοδοχείου, που ήδη μετράει 4 και πλέον δεκαετίες παρουσίας στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι με την επένδυση αυτή πρόκειται να υλοποιηθούν τα εξής:

• Δημιουργία 27 νέων bungalows συνολικής δυναμικότητας 160 κλινών
• Δημιουργία SPA
• Επέκταση Εστιατορίου
• 2 νέες πισίνες
• Δημιουργία νέου bar
• Επέκταση δωματίων προσωπικού με τη δημιουργία κτιριακών εγκαταστάσεων για τη στέγαση 80 επιπλέον εργαζομένων
• Πλήρης ανακαίνιση του συνόλου των υφιστάμενων δωματίων του Ξενοδοχείου
• Ενεργειακή αναβάθμιση του Ξενοδοχείου

Συνολικά δρομολογείται επέκταση περί των 5.500m² δομήσιμης επιφάνειας, ενώ το συνολικό ύψος της επένδυσης υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα €20.000.000, με παράλληλη σημαντική ενίσχυση της απασχόλησης στην περιοχή, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της Ξενοδοχειακής Μονάδας.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr