Συνέντευξη παραχώρησε ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, με κύριο θέμα την προσπάθεια αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, αλλά και των περιφερειακών δομών υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Ευβοίας αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, που έχει ζητήσει με την ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: “η υγεία είναι ο πρώτος τομέας στον οποίο πρέπει να δώσει προτεραιότητα ένας τόπος προκειμένου να αναπτυχθεί”.

Ο κ. Ζεμπίλης υπογράμμισε ότι στο ΓΝΧ διακομίζονται κάθε χρόνο περίπου 1000 περιστατικά τόσο από την Εύβοια, όσο και από την Βοιωτία, που χρειάζονται αιμοδυναμική – καρδιολογική υποστήριξη και λόγω έλλειψης του συγκεκριμένου εργαστηρίου διακομίζονται στην Αθήνα. Αυτό, πέραν των κινδύνων, συνεπάγεται μεγάλη ταλαιπωρία για τους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών του νομού. Όπως ανέφερε για να καταστεί δυνατή η ίδρυση του εργαστηρίου, μετά την εκπόνηση σχετικής μελέτης είναι απαραίτητη η αγορά του αναγκαίου εξοπλισμού και η πρόσληψη του απαραίτητου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, συγκεκριμένα δύο γιατρών καρδιολόγων – αιμοδυναμιστών και πέντε νοσηλευτών.

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Ευβοίας υποστήριξε ότι το Νοσοκομείο Χαλκίδας είναι ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο που έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει κι άλλες κλινικές, όπως πνευμονολογική και ψυχιατρική, καθώς οι υπηρεσίες που παρέχει είναι υψηλού επιπέδου. Η δημιουργία νέων κλινικών είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς το Νοσοκομείο απευθύνεται σε περισσότερους από τους μισούς κατοίκους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Συνεπώς, η αναβάθμιση του ΓΝ Χαλκίδας θα αποτελέσει σημείο αναφοράς τόσο για την Εύβοια, όσο και συνολικά για την περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας.

Τέλος, ο Θανάσης Ζεμπίλης συνεχάρη το σύνολο του νοσοκομειακού προσωπικού που έχει εργαστεί σκληρά αφενός, για την αντιμετώπιση του Covid -19 και αφετέρου για την αποτελεσματική διεξαγωγή του εμβολιαστικού προγράμματος. Τόνισε δε, ότι, παρόλο που όλο αυτό το διάστημα, το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας δέχτηκε πλήθος ασθενών Covid από όλη την Ελλάδα, εντούτοις έγινε σημαντική προσπάθεια, ούτως ώστε να ανταποκριθεί σε όλες τις ανάγκες των πολιτών και όχι μόνο στα περιστατικά Covid.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr