Η Λαϊκή Συσπείρωση Καρύστου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Παρασκευάς αναφέρει ότι έγινε άλλο ένα επεισόδιο κατευνασμού των αντιδράσεων από την εκτός ορίων εγκατάσταση αιολικών πάρκων «παίχτηκε» χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Δημοτική Αρχή έκανε άλλη μια προσπάθεια να παρουσιαστεί ως ο ικανός διαχειριστής των τεράστιων επενδύσεων των ενεργειακών ομίλων προς όφελος του λαού της περιοχής. Για αυτό έφερε και ψήφισε την ίδια πρόταση τροπολογίας, για 3η φορά μετά το 2014 και το 2017, για το ιδιοκτησιακό πρόβλημα στην περιοχή, παρουσίασε με τυμπανοκρουσίες τη δωρεά εταιρίας για την κατασκευή του γηπέδου στα Στύρα και στο «και 5» εμφανίστηκε να βάζει «κόκκινες γραμμές» για τη μια από τις πέντε ανεμογεννήτριες που θέλει να εγκαταστήσει η εταιρία «Ενεργειακή Κοινότητα Resplan» πολύ κοντά στη Λάλα και σε άλλες περιοχές του Δήμου. Σε αυτές τις προσπάθειες ο συνδυασμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιπρότεινε τη διαφάνεια για τις δωρεές και την εξάντληση των «δυνατοτήτων του νομικού μας πολιτισμού» ενάντια σε νέες εγκαταστάσεις αιολικών πάρκων, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Παρασκευάς με τις παρεμβάσεις του στα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου ανέδειξε τους κινδύνους που κρύβει η πολιτική στήριξης και ανοχής της δράσης των ενεργειακών κολοσσών στην περιοχή μας, όπου μετά τον αέρα, τα βουνά και κυρίως τη δουλειά μας, θέλουν να πάρουν και την ψυχή μας, δηλαδή να τους θεωρούμε και ευεργέτες.

Για αυτό δε στήριξε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για το ιδιοκτησιακό και τη δωρεά της εταιρίας ψηφίζοντας «λευκό». Παράλληλα, επέμεινε, όπως και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, να στραφεί ο Δήμος ενάντια σε όλο το έργο της εταιρίας Resplan και όχι στη μια ανεμογεννήτρια καθώς και να απορρίψει την αισχρή πρόταση της εταιρίας ΕΝΕΡΓΚΟΠΛΑΝ που αιτούνταν να αυξηθεί η δυνατότητα εγκατάστασης αιολικών επιδεικνύοντας προκλητικά και τα ανταλλάγματα της!

Ο Δ. Παρασκευάς τόνισε επανειλημμένα πως πέρα από τις νομικές ενστάσεις που πρέπει να αξιοποιηθούν ουσιαστική απάντηση στην επέλαση των εταιριών μπορεί να δοθεί μόνο με την οργάνωση του αγώνα για καμιά άλλη ανεμογεννήτρια στο Δήμο Καρύστου.

Πηγή: eviaportal.gr