Ο υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μίλτος Χατζηγιαννάκης μιλάει για όλα σε μία αποκλειστική συνέντευξη του στο Eviaportal.gr.

– Βόρεια Εύβοια 2 χρόνια μετά την φωτιά

Η Βόρεια Εύβοια αποτελεί το πλέον εμβληματικό παράδειγμα της αδιαφορίας, της ανικανότητας και του εμπαιγμού του επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες.

Οι Βορειοευβοιώτες έζησαν τον Αύγουστο του 2021 τον απόλυτο εφιάλτη, παρακολουθώντας επί δέκα ημέρες, αβοήθητοι από την κυβέρνηση της ΝΔ, τον τόπο τους να καίγεται και τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη. Το ακόμα χειρότερο είναι πως, μετά τα λόγια παρηγοριάς και τις πλούσιες υποσχέσεις για βοήθεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του γύρισαν για μία ακόμη φορά τις πλάτες στις ανάγκες της Βόρειας Εύβοιας. Ελάχιστα έχουν γίνει από τότε, αντίθετα, η κοροϊδία και η εκμετάλλευση κυριαρχούν. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ρητινοκαλλιεργητές αναγκάστηκαν τις τελευταίες ημέρες να κατέβουν και πάλι σε κινητοποιήσεις, αφού η ΝΔ τους εξαπάτησε μέχρι την τελευταία στιγμή, υποσχόμενη από μήνα σε μήνα προσλήψεις που οι άνθρωποι δεν είδαν ποτέ.

Η ίδια εικόνα επικρατεί παντού, οι δήμοι και τα δασαρχεία προσπαθούν να λειτουργήσουν με ελάχιστο μόνιμο προσωπικό, αποζημιώσεις και αντιπλημμυρικά έργα βρίσκονται ακόμα στον “αέρα”, τα ιδιωτικά συμφέροντα οργιάζουν, τα σχολεία υποβαθμίζονται, οι αδυναμίες στις δομές υγείας και στον στόλο του ΕΚΑΒ είναι τεράστιες. Οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας, όπως και ολόκληρης της χώρας, γνωρίζουν ότι η ανατροπή του σημερινού πολιτικού σκηνικού και η προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα μπορούν και θα δώσουν ένα τέλος σε πολιτικές που κάνουν την καθημερινότητά τους αφόρητη.

– Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αντέχει επιπλέον ανεμογεννήτριες η νότια Εύβοια

Οι ανεμογεννήτριες κοντεύουν πλέον κυριολεκτικά να φτάσουν στις αυλές των σπιτιών στη Νότια Εύβοια. Ο τόπος μας, η Εύβοια και ειδικά η Κάρυστος που αποτελεί την “πρωταθλήτρια” της χώρας σε παραγωγή αιολικής ενέργειας, έχει υπερφορτωθεί από αιολικά πάρκα, έχοντας μετατραπεί ουσιαστικά στην ενεργειακή μπαταρία ολόκληρης της Ελλάδας, χωρίς κανένα μάλιστα ανταποδοτικό όφελος για τους κατοίκους και τον Δήμο. Η κατάσταση έχει φτάσει πια στο απροχώρητο και η επόμενη κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να σεβαστεί τη βούληση και τις αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας. Οι κάτοικοι της νότιας Εύβοιας δεν έχουν να περιμένουν απολύτως τίποτα από την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία απέδειξε στην πράξη τα τελευταία τέσσερα χρόνια ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που εκμεταλλεύονται τα αιολικά πάρκα.

– Παράκαμψη Χαλκίδας και οδικό δίκτυο της Εύβοιας

Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το έκτο μεγαλύτερο της Μεσογείου διαθέτει ένα εξαιρετικά φτωχό, κακοσυντηρημένο και απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, με συνεχείς διελεύσεις μέσα από οικισμούς και με συνεχείς στροφές, κατά συνέπεια λοιπόν με χαμηλό επίπεδο οδικής ασφάλειας. Η ασφαλής και κατά το δυνατόν άνετη οδική μετακίνηση από και προς νοσοκομεία, επιχειρήσεις, λιμάνια και τουριστικά καταλύματα δεν είναι μια αυτονόητη εξυπηρέτηση που απολαμβάνουν κάτοικοι και επισκέπτες και η κατάσταση αυτή αποτελεί κατά τη γνώμη μου τη μεγαλύτερη τροχοπέδη στην ανάπτυξη του τόπου μας. Το κρίσιμο και ώριμο έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση μόλις τον προηγούμενο Μάρτιο, μετά από αδικαιολόγητη καθυστέρηση τεσσάρων ετών με ευθύνη της διακυβέρνησης της ΝΔ. Ακόμα και έτσι η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι αυτονόητα θετική, ωστόσο μένουν πολλά ακόμα να γίνουν τόσο σε επίπεδο δρόμων, καθώς το υπόλοιπο οδικό δίκτυο παραμένει σε τραγική κατάσταση, όσο και αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία παραμένουν άφαντα σχεδόν τρία χρόνια μετά τις φονικές πλημμύρες στους ποταμούς Λήλαντα και Μεσσάπιο.

– Κυβέρνηση συνεργασίας ή αυτοδυναμία με κάθε τρόπο

Πιστεύω πως το διακύβευμα των εκλογών για κάθε δημοκρατικό πολίτη είναι το πώς θα γίνει πράξη η ανάγκη για πολιτική αλλαγή και προοδευτική διακυβέρνηση. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις εκλογές της 21ης του Μάη θα δώσει ένα σαφές και ρητό μήνυμα σε όλες τις προοδευτικές κοινοβουλευτικές δυνάμεις, για μια προγραμματική κυβέρνηση συνεργασίας από την 1η Κυριακή, χωρίς τις περιπέτειες της αλυσίδας εκλογικών αναμετρήσεων που προτείνει και επιδιώκει εκβιαστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για μια κυβέρνηση μακράς πνοής, που θα διαθέτει μια πρωτοφανή σε έκταση λαϊκή στήριξη. Είναι και ο μόνος δρόμος της πολιτικής και κοινωνικής σταθερότητας.

– Ποιες οι προτεραιότητες σας για την επόμενη τετραετία

Βασικό μας μέλημα είναι να ανακουφιστεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών στα αστικά κέντρα και την περιφέρεια από τις οδυνηρές συνέπειες που βιώνουν στην καθημερινότητά τους σαν συνέπεια των πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη και να επιστρέψει η Δικαιοσύνη παντού, σε όλους τους τομείς που, άμεσα ή έμμεσα, επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των Ελλήνων. Για την Εύβοια δικαιοσύνη παντού σημαίνει Δικαιοσύνη στην ανάπτυξη, με έργα υποδομών και αναβάθμιση του απαρχαιωμένου και επικίνδυνου οδικού δικτύου του νομού. Δικαιοσύνη στην Υγεία, με μόνιμες προσλήψεις γιατρών του Ε.Σ.Υ., με έκδοση του νέου κανονισμού λειτουργίας του Γ.Ν. Χαλκίδας, με αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ, με έναρξη επιτέλους λειτουργίας του σταθμού ΕΚΑΒ στο Μαντούδι. Δικαιοσύνη στην Παιδεία, με προσλήψεις εκπαιδευτικών, με στήριξη και ενίσχυση των ΕΠΑΛ Χαλκίδας, με βούληση να μπει ένα τέλος στη διαρκή υποβάθμιση των σχολείων όλου του νομού. Δικαιοσύνη στην Ενέργεια, για να σταματήσει η ξέφρενη τοποθέτηση νέων ανεμογεννητριών στη Νότια Εύβοια προς εξυπηρέτηση των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων. Σημαίνει εντέλει Προοδευτική Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr