Να μην υποβαθμιστούν τα δημοτικά σχολεία των περιοχών Αγίου, Αιδηψού, Γιάλτρων, Ελληνικών και Ωρεών ζητούν με ψήφισμα τους οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων.

Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος:

Αγαπητοί γονείς, συνάδελφοι, συμπατριώτες,

Σήμερα, Κυριακή 8 Μαΐου 2022, τα Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων από σχολεία του Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού συνατηθήκαμε με σκοπό να οργανώσουμε την κοινή δράση μας ενάντια στην υποβάθμιση των σχολείων που προτείνεται από το Υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα προτείνεται να υποβαθμιστούν τα Δημοτικά Σχολεία Αγίου, Αιδηψού, Γιάλτρων, Ελληνικών, Ωρεών και το Νηπιαγωγείο Ωρεών, συνολική μείωση κατά 8 εκπαιδευτικούς.

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε, έπειτα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, με πρόσθετα προβλήματα. Οι κάτοικοι όλης της Β. Εύβοιας, ακόμη κι αν δεν κάηκαν άμεσα τα χωριά μας, ήρθαμε αντιμέτωποι με τις συνέπειες της πυρκαγιάς. Οχτώ μήνες μετά προσπαθούμε να ανασυνταχθούμε και να συνεχίσουμε τη ζωή μας στον τόπο μας. Τα προβλήματα για όλα τα σχολεία της περιοχής είναι πολλά:

κτιριακά, κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, η πανδημία, οι επιπτώσεις στη μόρφωση και στη ψυχοσύνθεση των παιδιών. Η υποβάθμιση των σχολείων μας είναι το τελειωτικό χτύπημα που θα επηρεάσει και τα υπόλοιπα σχολεία. Θα οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των μαθητών στα σχολεία των πόλεων που θα στιβάζονται σε μικρές αίθουσες, γεγονός που παρακωλύει την ποιοτική εκπαιδευτική διαδικασία και κάνει τις τάξεις κέντρα υπερμετάδοσης του ιού στην περίοδο της πανδημίας.

Απαιτούμε
1. Να αποσυρθεί η συγκεκριμένη πρόταση για υποβάθμιση των σχολείων και να μη γίνει καμία υποβάθμιση σε κανένα άλλο σχολείο.
2. Να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά με μόνιμους εκπαιδευτικούς από την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς.
3. Σύγχρονες υποδομές και ασφαλή σχολεία.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων αποφασίσαμε ομόφωνα τις εξής ενέργειας:

1. να σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας προς την Υπουργό, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, η οποία θα κοινοποιηθεί και στα μέσα ενημέρωσης.
2. να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 19 Μαΐου στις 6μμ στην πλατεία Ιστιαίας.
3. να πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και όλους τους μαζικούς φορείς, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τα σωματεία εργαζομένων, να στηρίξουν το παραπάνω ψήφισμά μας και τις πρωτοβουλίες μας.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr