Μετά από 124 ημέρες από την καταστροφική πυρκαγιά, ο Πρωθυπουργός εδέησε να έρθει στη Βόρεια Εύβοια, χωρίς όμως να αντικρύσει καν τους πυρόπληκτους και τις καμένες εκτάσεις, ανέφερε στη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2022, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Αναφερόμενος στα οικονομικά μέτρα που θα έπρεπε να είχαν δοθεί στους πληγέντες, ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία υποστήριξε ότι ακόμα δεν έχουν πάρει ευρώ οι άνθρωποι του αγροτικού χώρου, καθώς και άλλοι σημαντικοί κλάδοι της τοπικής οικονομίας, όπως οι επιχειρηματίες που επλήγησαν εμμέσως. “Η Εύβοια και οι άνθρωποί της παραμένουν ανοχύρωτοι”, είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τον προϋπολογισμό του 2022 και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης σημείωσε πως η ΚΕΔΕ κάνει λόγο για τρύπα 400 εκ. ευρώ στα ταμεία των Δήμων λόγω της πανδημίας, ποσό το οποίο αναμένεται να αυξηθεί από τη στιγμή που το ΥΠΕΣ δεν προβλέπει σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό του 2022, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για έκτακτα έξοδα. “Σαν να μην υπάρχει η πανδημία εδώ και δυο σχεδόν χρόνια, σαν να μην γνωρίζουμε ότι η πανδημία θα μας απασχολήσει και το επόμενο έτος”, επεσήμανε ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών και υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Κλείνοντας, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης ανέφερε ότι το κόστος για τους Δήμους και τις δημοτικές επιχειρήσεις από τις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος και από το τέλος ταφής απορριμάτων που το ΥΠΕΣ φέρνει ένα χρόνο νωρίτερα από ό,τι είχε εξαγγείλει, θα είναι τουλάχιστον 700 εκ. ευρώ. Όπως προειδοποιήσε, οι Δήμοι το 2022 θα είναι «μέσα» συνολικά 1,3 δις ευρώ και, παρά την πενιχρή αύξηση των ΚΑΠ στον προϋπολογισμό, η πραγματικότητα θα είναι ζοφερή για τον α’ και β’ βαθμό αυτοδιοίκησης που, όπως οι ίδιοι λένε, θα δυσκολευθούν να πληρώσουν ακόμα και τους μισθούς των εργαζομένων τους.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr