Δήλωση του Βαγγέλη Αποστόλου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού, με αφορμή την απάντηση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αμυρά, στην από 1/6/2021 επιστολή του, με την οποία ζητούσε την έγκριση πρόσθετων πιστώσεων για το καθαρισμό των καταστραφέντων δασών της Βόρειας Εύβοιας και την άμεση εκτίμηση των ζημιών στους ρητινοκαλλιεργητές:

«Με την απάντησή του ο κ. Υπουργός ενώ αποδέχεται και υπηρετεί την αναγκαιότητα πρόσθετης χρηματοδότησης των συγκεκριμένων εργασιών καθαρισμού και απομάκρυνσης των υπολειμμάτων στις καταστραφείσες εκτάσεις, δεν τις καλύπτει όμως και με το απαιτούμενο ποσό, αφού στις ήδη απορροφηθείσες σε πρώτη φάση πιστώσεις των 30.000 ευρώ, προστίθενται μόνον 60.000 ευρώ, αντί των απαιτούμενων τουλάχιστον 100.000 ευρώ.

Παράλληλα στην απάντηση του Υπουργού δεν αναφέρονται πουθενά οι κινήσεις που πρέπει άμεσα να γίνουν για να εκτιμηθούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί και στους ρητινοκαλλιεργητές.
Βέβαια αυτό που προέχει αυτή την ώρα είναι να απορροφηθούν τα συγκεκριμένα χρήματα όσο γίνεται καλύτερα για τη δασοπροστασία.
Θα παρακολουθούμε τη διαδικασία .»

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr