Πολιτισμός

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Πανσελήνου του Αυγούστου 2020 που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 ο Αρχαιολογικός Χώρος του Φρουρίου του Καράμπαμπα στη Χαλκίδα, στον δυτικό προμαχώνα του οποίου φιλοξενείται η έκθεση γλυπτών με τίτλο «Σπαράγματα μιας πόλης: Έκθεση μεσαιωνικών γλυπτών της Χαλκίδας» θα είναι ανοικτός για το κοινό με ελεύθερη είσοδο τις ώρες: 20:00 έως 24:00.

Μουσείο Δυτικού Προμαχώνα στο Φρούριο Καράμπαμπα, Χαλκίδα

Μουσείο Δυτικού Προμαχώνα στο Φρούριο Καράμπαμπα, Χαλκίδα

Οι Αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας κ.κ. Σ. Κατσάλη και Δ. Κοτρίκλας για το Φρούριο του Καράμπαμπα θα παρευρίσκονται στον παραπάνω χώρο για να καθοδηγήσουν τους επισκέπτες και να μιλήσουν μαζί τους για την ιστορία των συγκεκριμένων μνημείων τις ώρες:

  • 20:00-22:00 στον Αρχαιολογικό Χώρο του Φρουρίου του Καράμπαμπα στη Χαλκίδα και στην Έκθεση γλυπτών με τίτλο «Σπαράγματα μιας πόλης: Έκθεση μεσαιωνικών γλυπτών της Χαλκίδας»

Ενημερώνουμε τέλος ότι οι επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μ. για κλειστούς χώρους. Στα μουσεία είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Πληροφορίες: Γραμματεία ΕΦΑ Ευβοίας, τηλ: 22210 22402

Πηγή: eviaportal.gr