Παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμου Κεδίκογλου, ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκε σήμερα η παράδοση της δωρεάς εκ μέρους της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής Προοδευτική Οργάνωση (AHEPA), σε ειδική τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η δωρεά αφορά σε δυο σύγχρονα πυροσβεστικά οχήματα πλήρως εξοπλισμένα που προσφέρει το AHEPA Maritime Chapter HJ-45 «St’Nicholas», προκειμένου να προσφερθούν στον Πυροσβεστικό σταθμό Ιστιαίας και στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μαντουδίου στη Β. Εύβοια, που επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021.

Κατά την ομιλία του ο ΥφΑΑΤ και Βουλευτής Ευβοίας, δεν έκρυψε τη χαρά και τη συγκίνησή του για τη δωρεά «από την πιο δυναμική οργάνωση της ομογένειάς μας, που είναι πανταχού παρούσα και στυλοβάτης του ελληνισμού παγκοσμίως», όπως δήλωσε.

«Είναι διπλή η χαρά μου γιατί κατάγομαι από τη Β. Εύβοια και αυτή η δωρεά είναι πολύ σημαντική μετά την καταστροφή που ζήσαμε», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό σχέδιο ανάπλασης της Β. Εύβοιας, ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια καθώς όπως τόνισε «Είναι δέσμευση και βούληση του Πρωθυπουργού να καταβληθεί κάθε μέσο. Είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο, που μας γεμίζει αισιοδοξία η πορεία υλοποίησης του, ώστε να μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε τον τόπο μας ακόμα καλύτερο. Ποτέ ξανά να μη ζήσουμε αυτά που ζήσαμε», υπογράμμισε και απευθυνόμενος στον πρόεδρο της AHEPA Maritime Chapter HJ-45 κ. Δημήτρη Ματθαίου ανέφερε ότι τα δυο αυτά οχήματα θα είναι πολύτιμοι αρωγοί για το πυροσβεστικό μας σώμα.

«Έχουμε έξοχα στελέχη στο Πυροσβεστικό Σώμα, δυστυχώς όμως δε διαθέτουμε τα κατάλληλα μέσα, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που χρειαζόμαστε», κατέληξε.

Στην τελετή παρέστη και ο Supreme President της AHEPA κ. Jimmy Kokotas ο οποίος επισκέφτηκε την Ελλάδα γι’ αυτό τον σκοπό.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr