Η Διεύθυνση του προτύπου 1ου Γενικού Λυκείου Χαλκίδας ενημερώνει ότι άνοιξε από την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια και τις κενές θέσεις στην Α΄τάξη των Προτύπων Λυκείων.

Σε περίπτωση διασυνδεδεμένων Π.Σ., οι απόφοιτοι του Προτύπου Γυμνασίου εγγράφονται απευθείας στο συνδεδεμένο Πρότυπο Λύκειο.

Συνδεδεμένο με το 1ο Λύκειο είναι το 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας.

Στην περίπτωση που στην Α΄ τάξη των διασυνδεδεμένων Λυκείων προκύπτουν κενές θέσεις αυτές καλύπτονται με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων.

Οι προκηρυσσόμενες ως κενές θέσεις για το 1ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΕΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ έχουν υπολογιστεί στις 59.

Στην περίπτωση που ο αριθμός των εγγραφών από το Γυμνάσιο προς το Λύκειο είναι μικρότερος από τον αριθμό των αποφοιτησάντων, οι θέσεις αυτές θα καλυφτούν από τους επιλαχόντες και, αν αυτοί δεν επαρκούν, θα γίνουν συμπληρωματικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στο σύνδεσμο: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-protupo-peiramatiko-skholeio, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης.

Εγγραφή σε Πρότυπο / Πειραματικό Σχολείο

Οι γονείς μπορούν να τυπώσουν τους κωδικούς της αίτησης από το αντίστοιχο πεδίο στη φόρμα. Σε περίπτωση που δεν μπορούν, να στείλουν σχετικό μήνυμα στο: [email protected] 5.

Η δοκιμασία (τεστ ) δεξιοτήτων θα γίνει στις 28 Ιουνίου 2021.

Δεν ορίζονται συγκεκριμένες σελίδες εξεταστέας ύλης στα σχολικά εγχειρίδια και δεν ελέγχονται γνώσεις, οι οποίες προϋποθέτουν απομνημόνευση.

Μπορείτε να δείτε οδηγίες, συχνές ερωτήσεις, ενδεικτικά θέματα εξετάσεων και τις θέσεις για το 2021 εδώ: https://www.iep.edu.gr/pps/

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr