Τις πρωτοβουλίες που μπορεί να αναληφθούν άμεσα ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία επίλυσης θεμάτων που αφορούν στη Σκύρο, συζήτησαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΝΑΝΠ παρουσία της Γενικής Γραμματέως του ΥπΑΑΤ κα. Χριστιάνας Καλογήρου, του Δημάρχου Σκύρου κ. Νίκου Μαυρίκου, του προέδρου της «Σκύρος Ναυτική Εταιρεία» κ. Χρήστου Ζαφειρίου και υπηρεσιακών παραγόντων, εξετάστηκαν μέτρα στήριξης και ενίσχυσης της ακτοπλοϊκής γραμμής Κύμης-Σκύρου λόγω των ανατιμήσεων που προκαλεί η διεθνής ενεργειακή κρίση.

Ο Υφυπουργός τόνισε ότι πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο η «Σκύρος Ναυτική Εταιρεία», καθώς η εν λόγω ακτοπλοϊκή σύνδεση συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού. «Προσφέρει ζωή στο νησί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα επισημάνθηκε η ανάγκη επάνδρωσης του Λιμεναρχείου Καρύστου εξαιτίας της αύξησης του όγκου εμπορευμάτων και επιβατών ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς και η επέκταση της προβλήτας και η διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στο λιμάνι.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr