Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2021», ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων (ΔΟΑΠΠΕΧ), σύμφωνα και με τις οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής ακροαμάτων, θεαμάτων & παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους που εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού, διοργανώνει πληθώρα ποιοτικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, καθώς Θεατρικών και Μουσικών παραστάσεων που έχει εντάξει στο πρόγραμμά του.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο «Ορέστης Μακρής», στο Πάρκο Λαού.

Την Κυριακη 4 Ιουλίου 2021 και ώρα 21:00 θα παρουσιαστεί η ταινία Μικρού Μήκους, «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ – Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ» (Γενική είσοδος 8€).

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση «Ελλάδα 2021» ο ΔΟΑΠΠΕΧ διοργανώνει προβολή ταινίας Μικρού Μήκους με θέμα: «Εμμανουήλ Παπάς- Η ζωή και το Έργο του», με την ευγενική παραχώρηση της «FONH FILMS» και του Σερραϊκού ενημερωτικού site FONH.gr.

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 4 Ιουλίου και ώρα 21:00, στο Θέατρο «Ορέστης Μακρής» (Πάρκο Λαού).

Η Είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και μέχρι τον αριθμό των 750 καθήμενων θεατών (75% της χωρητικότητας του θεάτρου, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα υγιεινής). Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, τόσο κατά την είσοδο, όσο και κατά την έξοδο σας, τηρουμένων των αποστάσεων ασφαλείας (1,5 μ.).

Λίγα λόγια για την ταινία

Τα γυρίσματα για τη ζωή και το έργο του Σερραίου Ήρωα της Ελληνικής Επανάσταση του 1821 έγιναν στη Νότια Εύβοια και στη Χαλκίδα. Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, ο Εμμανουήλ Παπάς πεθαίνει εν πλω από καρδιακή προσβολή, όταν ταξίδευε για την Ύδρα στον Καφηρέα. Μάλιστα ένας από τους γιούς του έπεσε μαχόμενος στη Χαλκίδα

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr