Αρχική Πολιτική Σ. Κεδίκογλου: Η Εύβοια με ένα σύγχρονο, σωστό οδικό δίκτυο θα έχει...

Σ. Κεδίκογλου: Η Εύβοια με ένα σύγχρονο, σωστό οδικό δίκτυο θα έχει την ανάπτυξη που της αξίζει

35
0

Αρχική/Πολιτική/Σ. Κεδίκογλου: Η Εύβοια με ένα σύγχρονο, σωστό οδικό δίκτυο θα έχει την ανάπτυξη που της αξίζει

  • Σίμος Κεδίκογλου

Το διακύβευμα των εκλογών είναι κρίσιμο για όλη τη χώρα και πιο κρίσιμο για την Εύβοια. Δε πρέπει να γυρίσουμε πίσω και με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα το πετύχουμε, επισήμανε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας με τη ΝΔ, κ. Σίμος Κεδίκογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Skai 100,3 FM και στον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.

«Κάναμε πολλά, μπορούμε ακόμα περισσότερα», συμπλήρωσε και έστειλε μήνυμα νίκης αναφερόμενος στην χθεσινή κεντρική του ομιλία στη Χαλκίδα. «Είμαι 20 χρόνια στην πολιτική, χθες ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχω κάνει με εξαιρετικά μεγάλη ανταπόκριση, υπήρχε μάλιστα και κόσμος που δεν είναι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν κόσμος που θέλει να συνεχίσει η Εύβοια την τροχιά που έχει χαράξει», είπε.

Ο κ. Κεδίκογλου, αναφερόμενος στον Βόρειο Οδικό Άξονα και τις παρακάμψεις Χαλκίδας, Βασιλικού και Αμάρυνθου, η υλοποίηση των οποίων έχει δρομολογηθεί χάρη σε δικές του ενέργειες, στηλίτευσε προηγούμενες κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ) για έργα που είχαν βαλτώσει. «Η παράκαμψη Χαλκίδας, που ο ΣΥΡΙΖΑ απένταξε από το ΕΣΠΑ, πλέον δημοπρατήθηκε και είναι προς κατασκευή εντός του καλοκαιριού κατόπιν πολλών ετών προσωπικού μου αγώνα όπως και η υλοποίηση της μελέτης του Βόρειου Οδικού Άξονα. Έπονται περισσότερα έργα, όπως οι παρακάμψεις Βασιλικού και Αμαρύνθου που είναι έτοιμα προς υλοποίηση. Κατάφερα επί κυβέρνησης Σαμαρά, η Εύβοια να ενταχθεί στα Διευρωπαϊκά Οδικά Δίκτυα γιατί η κυβέρνηση Σημίτη δεν είχε εντάξει για χρηματοδότηση, ούτε ένα χιλιόμετρο δρόμου. Η Εύβοια με ένα σωστό οδικό δίκτυο, θα έχει την ανάπτυξη που της αξίζει», τόνισε.

Μίλησε για την προσπάθεια να αναγνωριστεί ο νησιωτικός χαρακτήρας της Εύβοιας, λέγοντας ότι χάρη σε αυτή την επιτυχία, 30 εκ. ευρώ κατευθύνονται για την ανάπτυξη και βελτίωση των λιμενικών υποδομών της Εύβοιας. «Τα δυο τελευταία χρόνια, έχουν δοθεί πάνω από 30 εκατ. για τη βελτίωση, τον εκσυγχρονισμό αλλά και την κατασκευή λιμενικών εγκαταστάσεων: το αλιευτικό καταφύγιο στην Αγ. Άννα ολοκληρώνεται, ξεκινά αυτό στον Αγ. Γεώργιο Λιχάδας και έπεται αυτό στο Μαρμάρι. Σε 13 αλιευτικά καταφύγια, εκτελούνται έργα βελτίωσης προϋπολογισμού πάνω από 150.000 € έκαστο και στα αλιευτικά καταφύγια σε Αγ. Αποστόλους, Αμάρυνθο και Αιδηψό, ευρύτερα έργα άνω των 500.000 €. το κάθε ένα ξεχωριστά», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τα έργα ανασυγκρότησης και αναγέννησης της βόρειας Εύβοιας, επανέλαβε ότι έχουν δοθεί πάνω από 300 εκατ. ευρώ. «Ένα από τα έργα που έχει δρομολογηθεί, είναι και η κατασκευή καθετοποιημένης μονάδας επεξεργασίας κρέατος στη βόρεια Εύβοια για να αποκτήσει η κτηνοτροφία τις απολαβές που πρέπει μέσα από τους τομείς της τυποποίησης-μεταποίησης.

Γίνεται μια γιγάντια προσπάθεια για την ανόρθωση της βόρειας Εύβοιας, ώστε να μπει σε μια τροχιά ανάπτυξης αξιοποιώντας όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής», κατέληξε.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr