Να ανοίξει ο δρόμος για τη δικαίωση των ιδιοκτητών γης της νότιας Καρυστίας, ζήτησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου κατά την τηλεδιάσκεψη με αρμόδιους φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών και Διευθυντής Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου κ.Σπύρος Φλογαΐτης, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, το μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κα. Σωτηρία Κοσμά, εκπρόσωποι του Δήμου Καρύστου, μέλη του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γης, Νομικοί Σύμβουλοι των δυο Υπουργείων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ζητούμενο της συνάντησης ήταν η αναζήτηση λύσης δια της νομικής οδού με τροπολογίες και διατάξεις που θα τεκμηριώνουν ότι οι εκτάσεις ανήκουν στους νόμιμους κατόχους ιδιοκτησιών γης στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο κ. Φλογαΐτης ανέπτυξε το ιστορικό υπόβαθρο του ιδιαίτερου ιδιοκτησιακού καθεστώτος της νότιας Καρυστίας, σημείωσε ότι η ρύθμιση βασίζεται σε ιστορικά και νομικά επιχειρήματα και υποστήριξε ότι οι τίτλοι ιδιοκτησίας που κατέχουν οι κάτοικοι είναι απόλυτα νόμιμοι.

Η κ. Κοσμά ανέλυσε το νομικό πλαίσιο που ισχύει σε παρόμοιες περιπτώσεις και εμφανίστηκε αισιόδοξη ως προς την έκβαση της υπόθεσης με την προϋπόθεση να γίνουν οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες που να καταδεικνύουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Σημειώνεται ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς αφορά σε εκτάσεις οι οποίες βρίσκονται εντός διοικητικών ορίων του Δήμου Καρύστου και φέρουν τον χαρακτήρα δάσους, δασικής ή χορτολιβαδικής έκτασης.
Η συνάντηση θα επαναληφθεί σύντομα.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr