Το δραματικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι επιχερηματίες του κλάδου της εστίασης στην Εύβοια φέρνει στη βουλή ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Με σχετική ερώτησή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης, ο βουλευτής Ευβοίας και αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει ότι το παρατεταμένο -και βάσει αριθμών πιο αποτυχημένο lockdown στην Ευρώπη- είχε σαν αποτέλεσμα ο κλάδος της εστίασης, ειδικά στην Εύβοια, να υποστεί τεράστιες ζημιές, ζημιές που προκαλούν ανυπέρβλητα εμπόδια στην επαναλειτουργία τους.

Προσθέτει δε, πως η τραγική εικόνα του λουκέτου σε σχεδόν μία στις τρεις επιχειρήσεις εστίασης στην Εύβοια γίνεται ακόμα τραγικότερη, δεδομένου ότι το 75% από αυτές αποτελούν οικογενειακές επιχειρήσεις, καθώς και ότι το 80% από το σύνολο των επιχειρήσεων δεν θα λάβει καμία απολύτως κυβερνητική ενίσχυση.

Ο Μ. Χατζηγιαννάκης χαρακτηρίζει ως αδήριτη την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων αυτών, ζητώντας από τον υπουργό Ανάπτυξης να υιοθετήσει άμεσα η κυβέρνηση τις προτάσεις του συνόλου των παραγωγικών δυνάμεων τις χώρας, για ουσιαστικά μέτρα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr