Αρχική Πολιτική Σοφία Νικολάου: «Τουρισμός και έργα υποδομής θα βγάλουν την Εύβοια από την...

Σοφία Νικολάου: «Τουρισμός και έργα υποδομής θα βγάλουν την Εύβοια από την απομόνωση»

65
0

Αρχική/Πολιτική/Σοφία Νικολάου: «Τουρισμός και έργα υποδομής θα βγάλουν την Εύβοια από την απομόνωση»

«Είχα προτείνει σε ανύποπτο χρόνο σειρά μέτρων για να υπάρξει πραγματική τουριστική ανάπτυξη. Η επαφή μου με όλο τον κόσμο, σε κάθε γωνιά της Εύβοιας, μου δίνει τη δυνατότητα να έχω ολοκληρωμένη αντίληψη για τα προβλήματα που έχει ο νομός, ειδικά στον τουριστικό τομέα. Και χάρηκα ιδιαίτερα που άκουσα πολλές από τις απόψεις μου να κατατίθεται στη σημερινή ευρεία σύσκεψη που οργάνωσαν από κοινού το Επιμελητήριο της Εύβοιας και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού».

Αυτά δήλωσε η υποψήφια βουλευτής Εύβοιας με τη ΝΔ, κ. Σοφία Νικολάου, μετά τη σημαντική εκδήλωση με θέμα «Βιώσιμος τουρισμός – νέες προκλήσεις του κλάδου – στρατηγικό πλάνο».

Μια εκδήλωση που είχε μεγάλο ενδιαφέρον και συγκέντρωσε πολλούς τοπικούς παράγοντες και φορείς μιας και η ανάπτυξη του τουρισμού θα φέρει ευημερία στην πατρίδα μας. Σε μια συζήτηση που υπήρχαν παράπονα για την εγκατάλειψη και την τουριστική απομόνωση της Εύβοιας, ακούστηκαν πολλές απόψεις και ενδιαφέρουσες προτάσεις τις οποίες θα πρέπει να δώσουν στην κεντρική εξουσία ο γ.γ. του ΕΟΤ, Δ. Φραγκάκης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Γ. Γεροντίτης.

Πάντως, στην επαφή που είχαμε με την κ. Νικολάου μετά τη συζήτηση αυτή μάθαμε όλα όσα ειπώθηκαν. Για το πώς ο ευβοϊκός τουρισμός μπορεί να γίνει κυρίαρχος. Για το πώς ο νομός μπορεί να καταστεί σε λίγα χρόνια κορυφαίος προορισμός της χώρας και να φέρει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε πολίτες και επιχειρήσεις.

Όπως είπε η κ. Νικολάου, οι προτάσεις που ακούστηκαν αφορούσαν μια σειρά από δράσεις, μακροπρόθεσμου ορίζοντα ή από παρεμβάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν σύντομα και να αποφέρουν αποτελέσματα. Η υποψήφια βουλευτής έχει προτείνει την κατασκευή εκτός του Βορείου Οδικού Άξονα Εύβοιας (ΒΟΑΕ) και Νοτίου Οδικού Αξονα Εύβοιας (ΝΟΑΕ). Κι επιμένει σ’ αυτό το έργο, αλλά και στην υλοποίηση άμεσων έργων για την ανακατασκευή του υπάρχοντος οδικού δικτύου.

Χωρίς δρόμους ανάπτυξη δεν θα δούμε. Χωρίς υποδομές που θα διευκολύνουν τη μεταφορά προϊόντων και ανθρώπων, η Εύβοια θα συνεχίσει να είναι απομονωμένη και ο τουρισμός δεν θα ανακάμψει ποτέ. Πέραν αυτών η κ. Νικολάου στις επαφές που έχει με τοπικούς φορείς και την κεντρική διοίκηση έχει μιλήσει για σειρά δράσεων που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Για παράδειγμα έχει προτείνει την ενίσχυση του ιαματικού τουρισμού με την ανάδειξη της Αιδηψού σε διεθνές κέντρο ευεξίας. Έχει ζητήσει την περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού με την ανάδειξη του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου, της Αγίας Παρασκευής που είναι η πιο παλιά εκκλησία της Ελλάδας, του οσίου Δαυίδ και πλήθος άλλων μοναστηριών.

Παράλληλα, η υποψήφια βουλευτής έχει ζητήσει να υπάρξει η κατασκευή παράκτιας οδού που θα συνδέει τις παραλίες, εκσυγχρονισμό των λιμανιών, ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η επιμονή της κ. Νικολάου στη στήριξη της εστίασης την οποία χαρακτηρίζει «βαριά βιομηχανία» της Εύβοιας. Και δεν έχει άδικο. Ο γαστρονομικός τουρισμός θα μπορούσε να αποτελέσει το σήμα κατατεθέν του νομού μας καθώς τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και εδέσματα της Εύβοιας μπορούν να προσελκύσουν χιλιάδες τουρίστες.

Και όπως λέει η κ. Νικολάου: «Η Εύβοια δεν μπορεί να έχει μονόπλευρη ανάπτυξη. Δεν μπορεί να διαθέτει μόνο ιχθυοκαλλιέργειες και ανεμογεννήτριες. Είναι η μεγάλη ευκαιρία για μια ισχυρή τουριστική ανάπτυξη. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στήριξε όσο μπορούσε την περιοχή με τα North Evia Pass. Αλλά την επόμενη τετραετία θα χρειαστούν πολλά έργα και τεράστιες επενδύσεις στον χώρο του τουρισμού και των ξενοδοχείων, μαζί φυσικά με τις υποδομές».

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr