Αρχική Πολιτική Στην Σκύρο περιόδευσε ο Γιώργος Μπουραντάς

Στην Σκύρο περιόδευσε ο Γιώργος Μπουραντάς

41
0

Στην Σκύρο περιόδευσε ο υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Μπουραντάς, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής και να συζητήσει τα προβλήματα της καθημερινότητας και τα προβλήματα των υποδομών του νησιού.

Ο ίδιος δήλωσε:

Επισκεφτήκαμε την όμορφη Σκύρο και είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε αγαπημένους φίλους και κατοίκους του νησιού. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας, ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ανταλλάξαμε απόψεις για όλα τα θέματα που τους απασχολούν. Είδαμε ότι η Σκύρος έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης πέρα από τον τουρισμό. Η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού θα πρέπει να αναδειχθεί και να διατηρηθεί για τις επόμενες γενιές. Επιπλέον, η Σκύρος έχει απαράμιλλη φυσική ομορφιά που μπορεί να την κάνει έναν προορισμό όλο το χρόνο.

Για να αξιοποιηθούν αυτές οι δυνατότητες, θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις στις υποδομές. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αναβαθμιστεί ο λιμένας της Σκύρου για να δέχεται κρουαζιεροπλοία και να δημιουργηθεί μια σύγχρονη μαρίνα. Επιπλέον, θα πρέπει να αντικατασταθεί το πλοίο Αχιλλέας της Ναυτικής Εταιρείας Σκύρου από ένα καινούργιο.

Επίσης, η Σκύρος αντιμετωπίζει προβλήματα στον τομέα της υγείας και ειδικότερα στην παροχή περίθαλψης στους κατοίκους του νησιού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ιατρείο του νησιού δεν είναι επαρκώς εξοπλισμένο και δεν διαθέτει το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό. Χρειάζεται να πραγματοποιηθεί επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και ενίσχυση του Ιατρείου Σκύρου με νέες ειδικότητες ιατρών.

Η προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα καθώς η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή δεν λειτουργεί όχι μόνο στη Σκύρο αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Στη Σκύρο θα μπορούσε να εγκατασταθεί πιλοτικά ένα σύστημα που να προωθεί την ανακύκλωση και την μείωση των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ. Επιπλέον ο ΧΥΤΑ χρήζει εκσυγχρονισμού για να λειτουργεί όπως προβλέπεται. Μεγάλο εμπόδιο αποτελεί η οδική πρόσβαση από Χαλκίδα και ειδικότερα ο δρόμος στο στόμιο Πλατάνα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις απόψεις και τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού και να δούμε από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αυτό μας έδωσε μια καλή εικόνα του τι χρειάζεται να γίνει για να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής στο νησί.

Συνολικά, η επίσκεψή μας στη Σκύρο ήταν μια πολύ εποικοδομητική εμπειρία και μας βοήθησε να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες του νησιού και των ανθρώπων του. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής στη Σκύρο και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που προσφέρει το νησί για την ανάπτυξη του.
Θα είμαι δίπλα στους κατοίκους της Σκύρου.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr