Η Θεοδώρα Ακριώτου Περιφερειακή Σύμβουλος με την παράταξη Στερεά Υπεροχής και επικεφαλής τον Δημήτρη Αναγνωστάκη σχολιάζει την λειτουργία των καταστημάτων με την μέθοδο του click away.

Ακολουθεί η επιστολή της κ. Ακριώτου:

Στα όρια της καταστροφής βρίσκονται οι επιχειρηματίες στις μικρές & πολύ μικρές επιχειρήσεις και στην εστίαση. Εικόνα καταστροφής, μια καταστροφή στην οποία η Κυβέρνηση απάντησε με …Click Away.

Μέτρο που οι επιχειρηματίες εκλαμβάνουν ως εμπαιγμό καθώς δρα μεροληπτικά υπέρ των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που ήταν ανέκαθεν δικτυωμένες, ενώ ταυτόχρονα διευθετεί και το χάος που δημιουργήθηκε με τις ταχυμεταφορές και που στην πλειοψηφία εξυπηρετούσαν πάλι αυτού του μεγέθους τις επιχειρήσεις.

Για τον μικρό όμως επιχειρηματία κάθε μέρα που περνά ο κλοιός στενεύει, η ΓΣΕΒΕΕ κάνει λόγο για «αποψίλωση» των μικρών επιχειρήσεων, και πρόβλεψη 1στις 3 να οδηγηθεί σε οριστικό λουκέτο. Στην έλλειψη ρευστότητας και τις μηνιαίες τους υποχρεώσεις που συνεχίζουν να τρέχουν (ενοίκια, οφειλές προς το Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία κλπ) η αναμενόμενη αδυναμία τους να πληρώσουν τους προμηθευτές που με τη σειρά τους πρέπει να πληρώσουν το μεταποιητικό κλάδο και αυτοί τις βιομηχανίες κ.ο.κ πολλές φορές για προϊόντα εποχιακά, δηλαδή με ημερομηνία λήξης, δημιουργεί ένα τεράστιο ντόμινο.

Από την Κυβέρνηση δεν διαφαίνεται καμία πρόθεση να σχεδιάσει έγκαιρα και ουσιαστικά για την προστασία του κλάδου, τουναντίον, επιτρέπει στη ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα σε κλειστές επιχειρήσεις εστίασης και στην Εφορία να χρεώνει πρόστιμα για εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικών στοιχείων. Με το σκεπτικό αυτό και δεδομένου ότι το πρόγραμμα στήριξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που μετά κόπο και βασάνων έφτασε τα 25 εκατομμύρια (από τα πιο χαμηλά στην Ελλάδα) για να καλύψει μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι επιχειρήσεων, δηλαδή μόνο 1.118 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, επαναφέραμε στην προηγούμενη Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το αίτημα στήριξης αυτών των επιχειρήσεων. Αίτημα για ουσιαστική και καθολική στήριξη που δεν θα αποκλείει αυτή τη φορά την πλειοψηφία των επιχειρήσεων λόγο προδιαγραφών που δεν μπορούσαν να εξασφαλιστούν και χωρίς τον απαράδεκτο αποκλεισμό εκείνων που έκαναν έναρξη εργασιών από 1/1/2020.

Στο αίτημα μας, κατανόηση βρήκαμε, λύση δεν βρήκαμε! Η Περιφέρειες όπως είπε ο Περιφερειάρχης «στέγνωσαν και ήδη ξύνουν τον πάτο του βαρελιού» οπότε τα παραπόνα μας και τα αιτήματα μας στην Κυβέρνηση… Ποιά Κυβέρνηση; Σκέπτομαι πόσο «άτυχη» μπορεί να είναι μια Αυτοδιοικητική Αρχή που για να λειτουργήσει, πρέπει να συνεργαστεί με την πιο ανάλγητη Κυβέρνηση όλων των εποχών… και πόσο «άτυχοι» είμαστε εμείς οι πολίτες που η οι αρχές του τόπου μας κομματικά ομογάλακτοι με τη ΝΔ δεν κατορθώνουν να ορθώσουν το ανάστημα τους. Από χέρι χαμένοι…

Πηγή: eviaportal.gr