Τα λέγαμε και η επιβεβαίωση ήρθε πιο γρήγορα απ το αναμενόμενο: 81.000 δολάρια τον τόνο έφτασε η τιμή του νικελίου τις προηγούμενες μέρες, όταν πριν λίγα χρόνια ήταν και 14.000. Έσπασε μάλιστα το απόλυτο υψηλό ιστορικό φτάνοντας για λίγο τις 101 χιλ.! Η τιμή θα παραμένει ψηλά λόγω της ολοένα αυξανόμενης ζήτησης για κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μπαταριών κλπ.

Οι δε τελευταίες συνθήκες με τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς η Ρωσία που είναι η τρίτη παραγωγός χώρα παγκοσμίως ίσως να μην μπορεί να εξάγει, κάνουν ακόμη πιο πολύτιμη την εξόρυξη του μετάλλου σε Ευρωπαϊκό έδαφος. Θεωρητικά αν αυτές οι τιμές διατηρούνταν για ένα χρόνο και υπήρχε υψηλή παραγωγή (έως 18.000 τόνους) η εταιρία θα ξεπλήρωνε τα χρέη της. Σε κάθε περίπτωση οι συνθήκες με βάση τις οποίες πήρε την απόφαση η κυβέρνηση έχουν αλλάξει.

Είναι ανόητο να επιμένεις σε κάτι όταν το περιβάλλον είναι διαφορετικό! Εκτός πια αν γίνεται επί σκοπού…οπότε στο χρηματιστήριο της ανικανότητας και απρονοησίας οι κυβερνητικοί χειρισμοί θα ήταν μετοχή «blue chip»!

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr