Αρχική Οικονομία Συνάντηση γονέων και κηδεμόνων Χαλκίδας με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εύβοιας

Συνάντηση γονέων και κηδεμόνων Χαλκίδας με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εύβοιας

6
0

Σε συνάντηση με το διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας προχώρησε το Διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Χαλκίδας την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023.

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ζητήθηκε από το ΔΣ ενημέρωση σχετικά με τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό και δέσμευση από πλευράς Διεύθυνσης ότι κανένα σχολείο δε θα μείνει χωρίς δάσκαλο. Απαίτησε επίσης άμεση κάλυψη όλων των θέσεων παράλληλης στήριξης, οι οποίες έχουν ήδη εγκριθεί, αλλά με το πρώτο κουδούνι της χρονιάς είχαν τοποθετηθεί οι μισές. Προτεραιότητα της Ένωσης είναι η συμπερίληψη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, γιατί ως γονείς θέλουμε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

Άννα Παππά

Συζητήθηκε επίσης το θέμα των σχολικών γευμάτων κι έγινε πρόταση από πλευράς Ένωσης να ζητηθεί επέκταση του προγράμματος ώστε να καλυφθούν όλα τα σχολεία και με άμεση προτεραιότητα όλα τα παιδιά των ολοήμερων τμημάτων σε όλα τα σχολεία.

Εκτενής αναφορά έγινε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Ειδικής Αγωγής, ζητήθηκε να αλλάξει η Πρωτοβάθμια τα όρια των σχολικών μονάδων των Ειδικών Δημοτικών Σχολείων σε Χαλκίδα και Ψαχνά και να στελεχωθεί άμεσα το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών με επαρκές μόνιμο προσωπικό, ανοίγοντας οργανικές θέσεις ώστε να καλύπτονται οι ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών. Όπως επίσης να στελεχωθεί το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας με περισσότερο προσωπικό, καθώς δεν επαρκεί για τον αριθμό των παιδιών που φοιτούν σε αυτό.

Τέλος, η Ένωση έθεσε το ζήτημα να μη λειτουργούν τα σχολεία με 25άρια τμήματα δηλώνοντας πως ως γονείς δεν μπορούμε να πάμε πίσω από τις ανάγκες των παιδιών μας, διεκδικώντας τη μόρφωση και το σχολείο που τους αξίζει.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr