Ο βουλευτής Εύβοιας ΝΔ Σπύρος Πνευματικός συναντήθηκε σήμερα 3 Ιουνίου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη προκειμένου να συζητήσουν το αίτημα που απεστάλη χθες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς το Υπουργείο Οικονομικών, για να εγκριθεί δαπάνη στήριξης του πρωτογενή τομέα και συγκεκριμένα των παραγωγών ξηρού μη μεταποιημένου σύκου στην Εύβοια από την πανδημία.

Σε συνέχεια της διαρκούς επικοινωνίας του κ. Πνευματικού με τους συκοπαραγωγούς του νομού, της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με τους συκοπαραγωγούς την Παρασκευή 28 Μαΐου στα γραφεία του συνεταιρισμού «Ταξιάρχης» στη Β. Εύβοια, της τηλεδιάσκεψης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, τον Μάρτιο, με τον Πρόεδρο και εκπροσώπους του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ταξιάρχη», αλλά και των συναντήσεων του Βουλευτή με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανό για το ίδιο θέμα χθες ο Βουλευτής ενημερώθηκε από το γραφείο του κ. Λιβανού ότι ο σχετικός φάκελος με όλα τα στοιχεία για την αποζημίωση των παραγωγών σύκου και της αντίστοιχης πρότασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης απεστάλη στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών προς έγκριση, όπως, άλλωστε, ορίζει η διαδικασία.

Στη σημερινή συνάντηση με τον κ. Σκυλακάκη ο κ. Πνευματικός ανέλυσε διεξοδικά τις σημαντικές επιπτώσεις που είχε η πανδημία στις διακινούμενες ποσότητες, τις τιμές και τις εξαγωγές των σύκων στην Εύβοια. Επισήμανε ότι έχει πληγεί εξαιρετικά η εγχώρια αγορά λόγω μειωμένης ζήτησης, με αποτέλεσμα να είναι αναγκαία και ζωτικής σημασίας για τους εν λόγω παραγωγούς η έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών της αποζημίωσης τους. Ο κ. Υπουργός δήλωσε με τη σειρά του την κατανόηση του και ευχαρίστησε τον βουλευτή για την αναλυτική εικόνα που του παρουσίασε. Δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν, αν όχι να γίνει αποδεκτή η πρόταση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης των 130 ευρώ ανά στρέμμα, να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες συκοπαραγωγοί με το μέγιστο δυνατό ποσό. Επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, μετά από σχετική πρόταση του βουλευτή, δεσμεύτηκε να εξετάσει ενδελεχώς και την αποζημίωση των παραγωγών σύκου από το καιρικό φαινόμενο «Μήδεια», αφού πρώτα σταλεί ο σχετικός φάκελος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ακολούθως ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες ημέρες. ​

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr