Δεν λύνει κανένα πρόβλημα στον χώρο της υγείας, φέρνει τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πιο κοντά στην αγορά, μετατρέπει τον ΕΟΠΥΥ σε μία μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία και βάζει τους πολίτες να πληρώσουν για να χειρουργηθούν μια ώρα αρχύτερα στα δημόσια Νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, αντικαθίσταται ο οικογενειακός με τον προσωπικό γιατρό. Δεν πρόκειται όμως για μια απλή αλλαγή ονόματος, αλλά για τελείως διαφορετική φιλοσοφία. Από ένα δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας, με επίκεντρο τις ΤΟΜΥ, με διεπιστημονική προσέγγιση και έμφαση στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας η κυβέρνηση υιοθετεί ένα σύστημα διαχείρισης της ασθένειας που βασίζεται σε ιδιώτες γιατρούς οποιασδήποτε ειδικότητας που «αν θέλει» θα μπορεί να πληρώνει ο πολίτης για να έχει πρόσβαση στο νοσοκομείο.

Ταυτόχρονα, το Υπουργείο αντί να ενισχύσει την πρωινή τακτική λειτουργία των χειρουργείων στο ΕΣΥ, θεσμοθετεί απογευματινά χειρουργεία που θα γίνονται στα νοσοκομεία με όρους ιδιωτικής κλινικής, επιβαρύνοντας οικονομικά τους ασθενείς.

Την ίδια ώρα μετατρέπει τον ΕΟΠΥΥ σε μία μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια που λειτουργεί σε προνομιακή συνεργασία με τους μεγάλους ομίλους στον χώρο της υγείας. Και όλα αυτά σε ένα πλαίσιο αυξανόμενης αδιαφάνειας, με την κατάργηση της αρμόδιας υπηρεσία του Οργανισμού που διενεργεί ελέγχους (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) και την εκχώρηση αυτού του ρόλου σε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται για

  • Νέο ΕΣΥ με νέες υπηρεσίες και δυνατότητες
  • 380 επιπλέον ΤΟΜΥ (δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε όλη τη χώρα) σε όλη τη χώρα
  • Μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών
  • 2.000€ εισαγωγικός μισθός γιατρού στο ΕΣΥ
  • Νέος χάρτης Δημόσιας Υγείας

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr