Καλεσμένος στο pagenews.gr και την εκπομπή «Opinion Leader» με τον Δημήτρη Τάκη βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου ο βουλευτής Ευβοίας Μίλτος Χατζηγιαννάκης. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα όσα συμβαίνουν με το δεύτερο κύμα της πανδημίας και ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος για θέματα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε στη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε ότι οι πολιτικοί πρέπει να δώσουν το παράδειγμα για τον εμβολιασμό και ανακοίνωσε ότι θα προτείνει στους υπόλοιπους βουλευτές Εύβοιας να κάνουν όλοι μαζί το εμβόλιο.

Για το πώς θα πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν, με αφορμή ορισμένα από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis:

«Είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος να πείσουμε τον κόσμο, εμείς κυρίως από την πλευρά της αντιπολίτευσης και αυτό νομίζω ότι κάνουμε, ότι το μεγάλο πρόβλημα που ζει η ανθρωπότητα είναι ότι βρεθήκαμε σε μία πανδημία. Τη χειρότερη των 100 τελευταίων χρόνων. Αν κοιτάξουμε τον κόσμο στα μάτια, δώσουμε εμείς το καλό παράδειγμα και εμβολιαστούμε, θα γίνει. Γιατί είμαστε πρόσωπα που εκπροσωπούμε κόσμο, που εκλεγήκαμε από κόσμο και πρέπει να κάνουμε αυτό που μερικές φορές ξεχνάμε εμείς οι πολιτικοί, να δίνουμε το παράδειγμα. Όπως πολλοί καλά έκαναν γιατροί και ασχολούμενοι στις υγειονομικές μονάδες και διέθεσαν τον εαυτό τους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ιδίως στις περιοχές που πλήττονται.

Όταν εμείς πρώτοι δώσουμε το παράδειγμα και είμαστε σαφείς τι πρέπει να γίνει, νομίζω ότι θα είναι ένα καλό πρώτο βήμα και θα μπορέσει και κάποιος που το σκέφτεται είτε δικαιολογημένα είτε λιγότερο δικαιολογημένα, να το κάνει. Εγώ καταλαβαίνω και κάποιους που είναι προβληματισμένοι και όχι αρνητές. Είναι λογικό με τις αντικρουόμενες πληροφορίες, με το διαδίκτυο.

Πάντα, βέβαια, στις ανθρώπινες κοινωνίες, θα υπάρχουν και κάποιοι που θα διαφέρουν τελείως. Όμως, για τους ανθρώπους που προβληματίζονται για τη διαδικασία του εμβολίου, θα έλεγα και κάτι πρωτότυπο. Οι συνάδελφοι όλων των κομμάτων στους νομούς που εκλεγόμαστε, εγώ δηλαδή μαζί με τους βουλευτές Εύβοιας, να το κάνουμε όλοι μαζί ως παράδειγμα. Να πάμε στο καινούργιο νοσοκομείο της Χαλκίδας, να κάνουμε τον εμβολιασμό πρώτοι και όλοι μαζί για να δείξουμε ένα μήνυμα ενότητας. Είναι μια ωραία ιδέα».

Πηγή: eviaportal.gr