Αρχική Πολιτική Θεοδώρου: 20 μήνες μηδενικού έργου για τη Βόρεια Εύβοια και η κυβέρνηση...

Θεοδώρου: 20 μήνες μηδενικού έργου για τη Βόρεια Εύβοια και η κυβέρνηση συνεχίζει να εξαγγέλλει

54
0

Αρχική/Πολιτική/Θεοδώρου: 20 μήνες μηδενικού έργου για τη Βόρεια Εύβοια και η κυβέρνηση συνεχίζει να εξαγγέλλει

20 μήνες μετά τη σύσταση της περίφημης «επιτροπής Μπένου» και τις τότε εξαγγελίες για άμεσες παρεμβάσεις, η κυβέρνηση, ενόψει εκλογών, βάζει ξανά στο επικοινωνιακό κάδρο την πολύπαθη Εύβοια, προχωρώντας σε άλλη μία εξαγγελία. Η «επίσημη μελέτη ανασυγκρότησης», που ανακοινώθηκε σήμερα από τον πρωθυπουργό, αποτελούν για ακόμη μια φορά σχέδια επί χάρτου. Την ίδια στιγμή, είναι γεγονός είναι ότι όλο αυτό το διάστημα η επιτροπή έχει να επιδείξει μηδενικό έργο ενώ ο αντιθεσμικός της ρόλος δημιουργεί εμπόδια στην επίλυση των προβλημάτων της περιοχής, βάζοντας στο περιθώριο την καθ’ύλην αρμόδια τοπική αυτοδιοίκηση.

Όσον αφορά τον βόρειο οδικό άξονα, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε ξανά σε αόριστες εξαγγελίες χωρίς όμως να παρέχει καμία συγκεκριμένη ενημέρωση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και το πιο σημαντικό, για τη χρηματοδότηση του έργου.

Η Βόρεια Εύβοια δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο φθηνού επικοινωνιακού εντυπωσιασμού. Και η ανάπτυξη του τόπου δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί ευθύνη μιας επιτροπής που δεν ελέγχεται από κανέναν, μιας επιτροπής που η αναποτελεσματικότητα και οι παραλείψεις της κοστίζουν ήδη στον τόπο.

Απέναντι στη στασιμότητα, η μόνη επιλογή είναι να πάρει ξανά τα ηνία η τοπική αυτοδιοίκηση, που γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες αλλά και τις προοπτικές της περιοχής.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr