Στο πλαίσιο του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της Unesco – ASPnet School οι μαθήτριες και οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας, του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης και του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμικής Ποικιλομορφίας για το Διάλογο και την Ανάπτυξη – World Day for Culture Diversity for Dialogue and Development – 21 May, την Τετάρτη 9 Ιουνίου και ώρα 10:00.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν ποιήματα δημιουργικής γραφής που γράφτηκαν από μαθητές/τριες των τριών σχολείων με αφόρμηση ποιήματα ελλήνων και αφγανών ποιητών-ποιητριών.

Η ποιητική συλλογή φιλοξενείαι στο ιστολόγιο του σχολείου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υπεύθυνος εκπαίδευσης του ελληνικού γραφείου της UNESCO, εκπρόσωπος του Junior Achievement Greece, εκπρόσωποι άλλων ΜΚΟ και το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Τις δράσεις σχεδίασαν, συντόνισαν και υλοποίησαν οι συντονίστριες των προγραμμάτων Unesco κ. Τσομώκου Χριστίνα και κ. Παπαχρήστου Μαίρη, με την συμμετοχή των εκπαιδευτικών κ. Γκουβούση Καλλιόπη, κ. Καράπα Μάγδα, κ. Κωνσταντοπούλου Ευαγγελία, κ. Παπαδάκης Νίκος, κ. Ζουρνατζή Δάφνη και κ. Παπαδιόχου Σοφία.

Την εκδήλωση οργάνωσε η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας κ. Πίσχινα Κατερίνα.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr