Πριν από δύο χρόνια γεννήθηκε ένα πρωτοπόρο δίκτυο δημόσιων νηπιαγωγείων από την Εύβοια και τη Φθιώτιδα με στόχο τη δημιουργία και εκπαίδευση των αυριανών ενεργών πολιτών, μέσα από την προσέγγιση των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Το δίκτυο ΕΝΕΡΓΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΜΙΑ ΟΙΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ δημιουργεί και καινοτομεί, έχοντας στο πλάι του φορείς και οργανώσεις και κερδίζοντας συνεχώς διακρίσεις για τις δράσεις του.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με τη WWF τα σχολεία προσέγγισαν τη βιώσιμη διατροφή, μέσα από το πρίσμα της υπεύθυνης κατανάλωσης και της επιλογής τοπικών και εποχικών ειδών, με στόχο να μειώσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα.

Σε αυτή τους την προσπάθεια προσκαλούν τον καθένα μας να επιλέγει προϊόντα τοπικά, ανακαλύπτοντάς τα στο χάρτη με τις επιχειρήσεις που ανήκουν στην ευρύτερη περιοχή των συμμετεχόντων σχολείων, ο οποίος δημιουργήθηκε μέσα από την έρευνα που έκαναν οι μικροί μαθητές με τις οικογένειές τους.

Ακολουθήστε την πρόσκληση των παιδιών και αλλάξτε τις καταναλωτικές σας συνήθειες για να βρει ο πλανήτης μας ξανά το βηματισμό του!

Για τη δημοσίευση του χάρτη σας παραθέτουμε τόσο το link της εφαρμογής

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr