Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων και την Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας (Τμήμα Τροχαίας) υλοποιούν πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής για τους/τις μαθητές/τριες των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων της Φθιώτιδας.

Οι δράσεις, συνολικής διάρκειας δύο (2) ωρών, αρχίζουν στις 5 Απριλίου και πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 08.30 έως 10.30 και 10.30 έως 12.30 και μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2021-22 στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λαμιέων και στην πόλη της Λαμίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές/τριες να εξοικειωθούν με τους κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής μέσα από βιωματικές δράσεις και σε έναν ασφαλή χώρο (ποδήλατα με βοηθητικές ρόδες, κράνη, σήματα κτλ.) κατάλληλα διαμορφωμένο και υπό την καθοδήγηση του/της υπεύθυνου της Τροχαίας. Ακολουθεί περιήγηση στο κέντρο της πόλης με το τρενάκι του Δήμου, υπό την καθοδήγηση του/της υπευθύνου της τροχαίας για την πρακτική εφαρμογή των γνώσεων που αποκτήθηκαν.

Οι επισκέψεις γίνονται ανά τμήμα και τηρείται με αυστηρότητα το υγειονομικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση των επιδημιολογικών κινδύνων.

Ως Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας ευχαριστούμε θερμά:

• τον Δήμο Λαμιέων
• την Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας (Τμήμα Τροχαίας)
• τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου για την Αειφορία του ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας
• την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Π.Ε. Φθιώτιδας.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr