Αρχική Πολιτική Ζεμπίλης: Καμάρι και καύχημα της τοπικής μας εκκλησίας ο Θεσσαλονίκης Φιλόθεος

Ζεμπίλης: Καμάρι και καύχημα της τοπικής μας εκκλησίας ο Θεσσαλονίκης Φιλόθεος

24
0

Ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, ο οποίος παρέστη στην τελετή ενθρόνισης του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, όπως και στη Θεία Λειτουργία το πρωί της Κυριακής στον Προσκυνηματικό Ι.Ν. του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η τοπική μας εκκλησία , υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσοστόμου, δεν είναι περίκλειστη σε έναν μικρόκοσμο τύπων και κανόνων. Αντίθετα, είναι ανοικτή στην κοινωνία με σύγχρονη άποψη και ανανεωτική ματιά. Αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους έμπρακτα και χωρίς διακρίσεις.

Αποτελεί έτσι χώρο αγάπης και σεβασμού, όπως η μεγάλη οικογένεια που συναθροίζεται για να μοιραστεί τις λύπες και τις χαρές των μελών της. Αυτή τη φορά η μεγάλη μας οικογένεια συναθροίστηκε στη Θεσσαλονίκη για την ενθρόνιση του νέου της Μητροπολίτη κ. Φιλοθέου. Στη Θεσσαλονίκη των παλαιοχριστιανικών και βυζαντινών μνημείων, όπως των Ι.Ναών της Του Θεού Σοφίας και του Αγίου Δημητρίου, όπου μαζί με πλήθη πιστών αναφωνήσαμε ΑΞΙΟΣ για τον νέο Ιεράρχη. Άξιος για το εκκλησιαστικό του φρόνημα! Άξιος για την παιδεία και τη θεολογική του σκέψη! Άξιος για την σεμνότητα και το ήθος του! Δίκαια, συνεπώς, σεμνυνόμεθα για τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο, που αποτελεί καμάρι και καύχημα της τοπικής μας κοινωνίας και εκκλησίας».

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr